Almanya faaliyet gösteren Çokradan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yakup Bingöl,  köy meydanında yapılan şenlikte yaptığı konuşmada, şenliğini önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirmeyi planladıklarını söyledi.

Şenliği düzenlemedeki amaçlarının bütün Çokradan’lıları bir araya getirip kaynaşmalarını sağlamak olduğunu dile getiren Bingöl, kaydetti:

"Gurbette yaşayan gençlerimiz ile köyümüzde yaşayan gençlerimiz akraba olmalarına rağmen birbirlerini tanımıyorlar. Ayrıca gurbetçilerimizin izinleri kısa olduğu için bir çok akraba, eş ve dostlarını ziyaret etme şansı bulamıyorlar. Böyle bir organizasyon ile bütün köylülerimiz bir araya gelip, tanışma ve kaynaşma fırsatı yakalıyorlar” diyerek şenlik düzenlemedeki amaçlarını açıklarken, vatandaşlara köylüler tarafından hazırlanan hedik ikramında ve yemek ikramında bulundular."

Konuşmaların ardından şenliğe katılarlara hedik dağıtıldı. Köylüler yerel sanatçılar eşliğinde halay çekerek eğlendi.

Şenliğe İlçe Kaymakamı Adem Başoğlu, Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner, İl Genel Meclis Üyesi Abdulbaki Karataş, ile daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Editör: TE Bilişim