Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Sivas Valisi Ali Kolat, sanayi, ticaret, tarım, turizm, eğitim ve sağlık gibi birçok alanda geniş potansiyele sahip olan bölgenin kalkınma ajansı ile daha büyük hedeflere ulaşacağı söyledi.

Yozgat Valiliği Salonu'nda gerçekleştirilen ORAN Kalkınma Ajansı, nisan ayı Yönetim Kurulu toplantısı öncesi basına açıklama yapan Vali Kolat, ajansın aylık olağan yönetim kurulu toplantılarının devam ettiğini, bu ay yapılacak olan toplantının Sivas'ta yapılmasının planlandığını, ancak Yozgat Tarım Fuarı'nın açılışı nedeniyle bu toplantının Yozgat'a alındığını kaydetti.

     Orta Anadolu Kalkınma Ajansı çalışmalarının süratle ve gayretle devam ettiğini ifade eden Konat, ''Bildiğiniz üzere geçen yılın sonunda 'İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı' ve 'Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı' adları altında iki ayrı mali destek programı çağrısına çıkılmış, bu kapsamda 'Küçük Ölçekli Altyapı' mali destek programı için toplam 36 proje başvurusu, 'İktisadi Kalkınma Projeleri' mali destek programı için de toplam 377 proje başvurusu olmak üzere Ajansımıza 2010 yılı için toplam 413 proje başvurusu yapılmıştı. Bunların arasından 55 proje Ajansımız tarafından yapılan ön incelemeleri geçemeyerek elenmişti'' diye konuştu.

     Bölgenin potansiyelini harekete geçirerek, bölgesel gelişmeyi hızlandırma ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmada, Ajansın üstüne düşen görevleri yerine getirmek için büyük çaba sarf ettiğini vurgulayan Konat, konuşmasına şöyle devam etti:

     ''Değerlendirme sonuçlarına göre, 'İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı' kapsamında 10 farklı sektörde faaliyet gösteren toplam 50 başvuru sahibi mali destek almaya hak kazanmıştır. 'Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı' kapsamında ise toplam 10 başvuru sahibi Ajans'tan mali destek almaya hak kazanmıştı. İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Mali Destek Almaya hak kazanan başvuru sahipleri ile sözleşmeler 18 Nisan itibariyle imzalanmaya başlanmış olup, toplam 50 projenin sözleşmesi yarın itibariyle imzalanarak bu süreç tamamlanmış olacaktır. Mali destek almaya hak kazanan başvuru sahiplerine yönelik 'Proje Uygulama Eğitimleri' 25 Nisanda Kayseri'de, 26 Nisanda Yozgat'ta ve 27 Nisanda Sivas'ta düzenlenecek programlarla verilecektir.''

PERSONEL ALIMI İÇİN BAŞVURULAR

                Ali Kolat, Ajans bünyesinde çalışmak üzere 1 iç denetçi, 1 hukuk müşaviri, 10 uzman ve 3 destek personeli olmak üzere istihdamı planlanan toplam 15 personel için başvuruların posta yoluyla ve elden teslim etme suretiyle alınmaya başlandığını söyledi.

     Personel alımı süreci boyunca personel alımında Ajans olarak çok itinalı bir sürecin izlendiğini belirten Kolat, şunları kaydetti:

     ''Personel alımı için başvurular 20 Mayıs’da sona eriyor. Zaten 5449 sayılı Kalkınma Ajansları Kanunu, istihdam edilecek personelin sahip olması gereken minimum şartları tanımlamıştır. Ajansımız tarafından ikinci defa yapılmakta olan bu personel alımı ile Ajansımızın kurumsallaşma süreci büyük ölçüde tamamlanmış olacaktır. Sanayi, ticaret, tarım, turizm, eğitim ve sağlık gibi birçok alanda geniş bir potansiyele sahip olan bölgemiz Kalkınma Ajansı ile daha büyük hedeflere ulaşacaktır. Bu sürece bölgedeki tüm paydaşların en iyi şekilde destek ve katkı vermesini bekliyoruz.''

     Yozgat Valiliği'ndeki toplantıya Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Sivas Valisi Ali Kolat, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Yozgat İl Genel Meclis Başkanı Ayhan Can, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ve Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu katıldı.

Editör: TE Bilişim