Kızılay Kan Merkezi Doktoru Selçuk Cansız, kampanyanın Cumartesi günü start aldığını ve kısa sürede yaklaşık 165 ünite kan topladıklarını belirtti. Acil değil sürekli  ihtiyaç olan kan için Yozgatlı vatandaşların her zaman duyarlılık göstererek, destek sunduğunun altını çizen Doktor Cansız, “25 Ekim’e kadar burada kan alımı gerçekleştireceğiz. Bu kampanyada hedeflenen rakam 2 bindir. İnşallah vatandaşlarımız yine gereken katkıyı sunacaktır” diye konuştu.
Kızılay Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar da açıklamasında; 
“148 yıldır dil din ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanlığa hizmet eden Türk Kızılayı’nın faaliyetlerinden biri de gönüllü kan bağışçılarından kan alımı yaparak, ülke genelindeki hastanelerimizin Kan ihtiyacını karşılamasıdır. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Gelişen teknolojiye rağmen kanın laboratuar ortamlarında üretimi yapılamamaktadır. Kanın tek kaynağı biz insanlarız. Kan bağışında bulunmak bir insanlık görevidir. Kan bağışında bulunanların kendi sağlıkları açısından da önemlidir. Kan bağışında bulunanların vücudundaki kanları yenilenmektedir. 18 – 65 yaş arası erkekler 3 ayda bir ve kadınlar 4 ayda bir olmak üzere kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” dedi. 
Türk Kızılayı olarak Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokoller neticesinde artık Kök hücre (kemik iliği) bağışı için numune de alındığını hatırlatan Dumlupınar; 
“Alınan numuneler Bakanlığımızın belirlediği kök hücre merkezine  ulaştırılmaktadır. Kök hücre bağışında bulunmak isteyenler kan verme aşamasında bizlere belirtip numunelerini verebilirler.
2015 Yılı Kan Bağışı hedefimiz 12.500 ünite kan bağışı almaktır. Kan Bağışı Tırımızda İlimiz Cumhuriyet Meydanında 03 – 25 Ekim 2015 tarihlerinde, saat: 10.00 – 18.00 arası kan alımı yapılacaktır. Yozgatlı hemşerilerimizi Kan Bağışında bulanmaya davet ediyoruz.”
Dumlupınar, açıklamasında Yozgat Kan Bağışı Merkezimizde ikinci doktor olarak Dr. Serdal Uzun’un görevlendirildiğini ve hafta içi her gün kan bağışı merkezimizde kan alımı yapılacağını kaydetti.

Editör: TE Bilişim