Boğazlıyan ilçesi Devecipınar  Beldesindeki Çiftlikte ithal olarak Amerika'dan getirilen ineklerle birlikte, çiftlikte bin 200 sağmal inek olduğunu belirtildi. Çiftlikte daha önce 500 adet sağmal ineğin bulunduğu, geçen yıl Amerika'dan getirilen ithal ineklerle bu sayının bin 250'ye çıktığı, şu an sağmal hayvanlardan günlük 18 ton süt alındığı vurgulanarak, bu yıl içerisinde sağmal hayvan sayısı artırarak günlük 30 ton süt alınmasının planlandığı bildirildi.
Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Boğazlıyan ilçesinde bulunan Başak Yem ve Tarım İşletmeleri şirketlerinin yönetim kurulu olağan toplantılarına başkanlık ettikten sonra, çiftlikte incelemelerde bulundu. Vali Abdulkadir Yazıcı, ilde bulunan mevcut potansiyellerin değerlendirilip, ekonomiye kazandırılması ile Yozgat'ın daha hızlı gelişeceğini belirterek, Yozgat'ın ülkenin nadide bir yerinde olduğunu, mevcut potansiyeli değerlendirip, en fazla ne yapılabilir, bunun çalışması içersinde olacağını anlattı. Vali Yazıcı, “İlimizde, neyi ne kadar ileri götürebiliriz, neyi nasıl yapıp geliştirip insanlarımıza sunarız. Bunun planı ve düşüncesi içerisinde olacağız. Bizim prensibimiz bir işi yaparken o işle alakalı olanlarla başlayarak tamamlamaktır” dedi.
Yozgat’ta böylesine gelişmiş ve modern bir tesisin bulunmasının büyük bir şans olduğununun altını çizen Vali Yazıcı, Yozgat’ın gelişip kalkınmasında tarım ve hayvancılığın önemli bir yer tuttuğunu kaydetti. Vali Abdulkadir Yazıcı, “Devecipınar Damızlık Hayvan Üretim Çiftliği ülkemizin en modern ve gelişmiş tesislerinden bir tanesi. Hayvancılığın gelişip özendirilmesi için bu güzel tesisin tanıtımına, gerek ilimiz genelinde ve gerekse il dışındaki müteşebbislere örnek olarak tavsiye edilmesine önem verilecek” diye konuştu.
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'nın ziyaretinde ve incelemelerinde, Boğazlıyan Kaymakamı Coşkun Açık, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Başak Yem Sanayi Müdürü Doğan Erdoğan’ın katıldı.

Editör: TE Bilişim