Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bu yıl ilk kez uygulamaya konulan proje kapsamında yapılacak destekten yararlanacak üreticilerin en az 200 adet damızlık küçükbaş hayvanı temin etmeleri gerektiği belirtildi.
     Desteklemeye esas hayvanların yurt içinden temin edilmesinin ve damızlık olmasının da şart olduğu vurgulanan açıklamada, projeye alınan damızlık dişi hayvanların 6 aydan küçük, 24 aydan büyük olmaması gerektiği bildirilirdi.
     Destekle alınacak hayvanların en az 3 yıl satılmaması gerektiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
     ''Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile işletme sahibi arasında yapılacak olan sözleşmede de bu şartlar belirtilecek. Uygulanacak bu destekten sadece yeni işletme kurmayı amaçlayanlar yararlanabilecek. Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği üyesi olan, yeterli mera alanı bulunan ve 'Projeli Damızlık Yetiştirme Uygunluk Belgesi' alan diğer küçükbaş hayvan sahipleri de yararlanabilecek. Gerekli şartları taşıyan üreticilere, her küçük baş hayvan için bir defaya mahsus olmak üzere ve hibe olarak 40 lira destek sağlanacak. Destekten yararlanmak isteyenlerin bu ay sonuna kadar Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne müracaat etmesi gerekiyor.''
Editör: TE Bilişim