Yozgat merkez, ilçeler, belde ve köylerinde Müftülüğe bağlı ‘Cami’ ve ‘Kur’an Kursları’nın faaliyetlerine de katkıda bulunan Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, Sorgun girişi karayolu üzerinde bulunan Agah Efendi Camii inşaatına geçen yıl gerçekleştirdiği ziyaret sırasında cami yaptırma derneği yöneticilerinin destek talebine kayıtsız kalmadı. Hayırseverlerin yanı sıra Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri’nin de desteği ile Agah Efendi Cami kısa sürede tamamlanarak ibate hazır hale getirildi. 

“CAMİMİZ İBADET İÇİN GÜN SAYIYOR” 

O günden sonra cami inşaatı ile yakından ilgilenen Coşkun, Yozgat programı çerçevesinde önceki gün Agah Efendi Camii’ni ziyaret ederek, hem incelemelerde bulundu hem de Dernek Başkanı Seyfettin Arslan’dan son durumu hakkında bilgi aldı. 
Dernek Başkanı Arslan, yakın ilgi ve alakasından dolayı Coşkun’a teşekkür ederek; “Allah razı olsun bu güne kadar taleplerimizi geri çevirmediniz ve camimiz inşallah sağlanan desteklerle ibadete açılmak için gün sayıyor. Öyle ki inşaatımız tamamlandı, halılarını seçeceğimiz güne geldik. İnşallah yine sizin desteğiniz ile camimizin halılarını da alarak ibadete açılması noktasında en önemli eksikleri gidermiş olacağız. Allah razı olsun, sizin ve tüm Yeni Çeltek camiasının hayırlarını kabul etsin” dedi. 

“HAYIRLA ÇIKTIK HAYIR OLUR İNŞALLAH”

Kurumsal başarının artırılmasının yanı sıra ortaya çıkan başarının Yozgat’a yansıtılmasında öncülük yapan Genel Müdür Dr. Osman Coşkun, manevi yatırımlarda da her zaman hayırlı işlere imza atmanın gayreti içerisinde olduklarının altını çizdi. 
‘Hayır yolculuğuna çıkanların hiçbir zaman yalnız kalmayacağına inanarak, her zaman hayırlı yatırımların içerisinde olmaya çalıştık’ diyen Coşkun;
“Hayır yolculuğunda Agah Efendi Camimize bir nebze de olsa katkımız olduysa, ibadete açılmasında bir damla da olsa hayır denizinde var olabildiysek ne mutlu bize. Sorgun’da inşaat halinde iken ziyaret ettiğimiz Agah Efendi Camii’nin ibarete açılması için bizden talep edilenleri canı gönülden yerine getirmeye çalıştık. Görüyoruz ki şuan ibadete açılmaya hazır bir duruma gelmiş. Bu gün caminin halılarını seçeceğimiz güne gelmişiz. Camiyi ibadete hazır, cemaatini bekler bir halde görmekten ayrıca mutluluk duydum. Allah emeği geçenlerden razı olsun” dedi. 


ISINMA İHTİYAÇLARI SAĞLANDI 

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri olarak elde edilen başarının, rakamsal kârlılığın topluma da yansıtılmasına gayret ettiklerini vurgulayan Coşkun, bu çerçevede cami ve Kur’an kurslarının kışlık kömür ihtiyacını karşıladıklarını söyledi. 

Coşkun, talebe göre toplumun manevi zenginliğine katkı sağlayan müesseslerin ısınma ihtiyaçlarını karşılamada kayıtsız kalmayacaklarını kaydetti. 

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri’nin elde ettiği başarının tek başına gayret ve çok çalışma ile sağlanmadığını vurgulayan Coşkun; 
“Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri yerin metrelerce altında çalışan işçisinden yöneticisine kadar kurumsal başarı noktasında oldukça büyük bir mücadelenin neticesinde bu günlere geldi. Nihayetinde ortaya çıkan başarı, sağlanan kârlılık hem bu birlikteliğin ve çalışmanın eseri hem de toplumsal faydaların, katkıların elde ettiği hayır dualarının gücü. Duaların karşılıksız olmadığına inanıyoruz. Hayırla çıktığımız yolculukta hayır duası almak en önemli kazanımımızdır” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim