Akdağmadeni İlçesi Organize Sanayi Bölgesi Ankara Yolu 3’üncü kilometrede bulunan Onur Sentetik Fabrikası açılışına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, İl Genel Meclisi Başkanı Hacı Şahbaz, Akdağmadeni Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fatih Güler çok sayıda siyasetçi, bürokrat ve vatandaş katıldı.



DAŞTAN: “BÜYÜK GURUR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programını açılış konuşmasını yapan Onur Sentetik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Furudun Daştan, 12 bin 750 metre kare açık alan ve 3 bin 450 metre kare kapalı alan üzerine yeni bir oluşum ve yeni bir heyecanla kurulmuş olan fabrikanın açılış törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
2009 yılında temeli atılan, 2010 yılında üretimine başlayan fabrikanın Temmuz ayı içerisinde yüzde 35 kapasite artırarak tam kapasiteye ulaştığını kayodeden Daştan; “Ankara MÜSİAD üyesi olan fabrikamız 3 vardiya halinde 24 saat üretim yapmaktadır. 131 teknik 6 idari personel olmak üzere toplam 137 personel ile üretime devam eden fabrikamızın yıllık toplam cirosu yaklaşık olarak 5 milyon dolardır” dedi.
“Vizyon Beyindeki radarın yürekteki gözün sağladığı bir görüş yeteneğidir” diyen Daştan, şunları söyledi:
“Vizyon, geleceğin gerçeklerini yakalama arzusu ve iradesidir. Vizyon ne ham hayaldir, nede gerçekleşmeyecek bir düştür. Vizyon mevcudu çok iyi analiz etmek, potansiyeli hissetmek, geleceği görmek demektir. Başarı sadece kendimiz için değil hayatı paylaştığımız insanlarla iyi ve güzele ulaşma çabasını sürdürmektir. İç Anadolu Bölgesi dolayısıyla Yozgat hükümetimizin son çıkarttığı teşvik yasasında 5.  Bölge olarak yer almaktadır. Bu yasa Yozgat için bir şanstır Yozgat’ın 5. Bölge olmasında çok büyük desteği çok büyük katkısı olan Sayın Adalet bakanımız Bekir Bozdağ Bey’e huzurunuzda sonsuz teşekkürler ediyorum. Her şeyden önce Türkiye’mizin önemini bilmek gerekir. Gerek ekonomik olarak gerek ise sosyo politik anlamda nerelere geldiğimizi nereden nereye geldiğimizi aziz milletimiz görüyor ve takdir ediyor.”

MEMLEKETİNİZE YATIRIM YAPIN
Konuşmasında işadamlarına ‘Memleketinize yatırım yapın’ çağrısında bulunan Daştan; “Bu ülkede istikrar var, huzur var, güven var. Bir ülkede huzur güven ve istikrar varsa her iş yapılır. Oralarda sanayi olur, oralarda turizm, olur oralarda zenginlik, olur ve oralarda büyük bir ekonomik canlılık söz konusu olur. Bunu unutmayalım her şeyin bası huzur, güven ve istikrardır.
Ülkemizin kıymetini bilelim Türkiye’nin her yanı birbirinden güzeldir. Bu topraklar çok bereketlidir. Memleketimize hep beraber sahip çıkalım.  Kim aramızda vatanımıza milletimize daha çok hizmet ediyorsa odur en kıymetli olan, odur en değerli olan, Allah katında. Bizler bu anlayış içerisinde çalışan insanlarız. Bu yolda tüm müşterilerimize ve çalışanlarımıza bugünü ve geleceğimizi geliştirmekte katkısı olan her kese sonsuz teşekkür ediyorum. Bu emaneti bu memleketin hizmetine sunmayı bana nasip ettiği için Rabbime binlerce kez şükrediyorum. Ayrıca sizlerin huzurunda burada bu fabrikayı kurmamda bu kadar eve ekmek götürülmesinde bana her noktada hiçbir desteğini esirgemeyen ve ilçenin makuz talihinin değişmesinde yegane emeği olan Sayın Bakanım Bekir Bozdağ beyefendiye sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Rabbim kendisinden razı olsun diyorum.   Ayrıca firmamızın başarı hikayesinde önemli payları bulunan, bizimle yan yana çalışan, desteklerini esirgemeyen başta Gübretaş yönetimi olmak üzere tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Onur Sentetiğin memleketimize hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Bu vesile ile çok değerli vakitlerini ayırıp bu mutluluğu bizimle paylaşan Başta değerli Adalet Bakanım Sayın Bekir Bozdağ Bey olmak üzere tüm misafirlerimize teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
Daha sonra sırasıyla konuşan İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız ve Milletvekili Ertuğrul Soysal, İşadamı Ferudun Daştan’ın Ankara yerine kendi memleketine yatırım yaparak önemli bir başarıya imza attığını söyledi.



Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da konuşmasında memleketine yatırım yaparak, hem bölge ekonomisine katkıda bulunan hem de sağladığı istihdamla insanlara ekmek kapısı açan İşadamı Ferudun Daştan’a teşekkür etti.
AK Parti iktidarlarından önce ülkede yaşanan ekonomik krizleri anımsatan Bozdağ, bu gün Yozgat gibi pek çok ilin üzerinde yatırım yapılan ülke haline geldiğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından Bakan Bozdağ ve katılımcılar dualarla fabrikanın açılış kurdelesini gezdi. İşadamı Daştan, Bakan Bozdağ’a fabrikayı gezdirerek, üretim aşamaları hakkında bilgi verdi.



Editör: TE Bilişim