Dün ne gün yaşadık öyle hiç sormayın.
Sabah saatleri itibariyle balon listeler uçuştu yine etrafımızda.
Bazı gazeteciler liste yarışına girdi gün boyu ‘benim listem kesin’ söylemleri ve iddiaları dolaştı.
Akşam resmi açıklama yapılana kadar üç dört kez listelerin değiştiği bilgisi sızdı kulislere.
İnanın hiçbir anlam veremedim.
Koskoca Başbakan’ın son gün ve son saatte Yozgat üzerinde karar değiştireceğini yadırgadım, garipsedim.
Ya çok amatörüm ya da siyaset hakikaten böyle bir şey karar veremedim.
Bazılarının hayret ve şaşkınlık yaşamasını da enteresan buldum.
Cumhuriyet Alanı’ndaki çocuğa sorduğunuzda bile listelerde yer bulamayacağı kesinlik kazanan isimlerin listede bulunamamasına hayretler edenlere hayretler ettim.
Listeler üzerinde konuşursak AK Parti gerçekten büyük bir sürpriz yaptı Yozgat’ta.
Piyasada ‘kesin’ diye dolanan ve kuvvetle ihtimal olan listeler yerine Abdulkadir Akgül’ün liste başı, Yusuf Başer’in ise üçüncü sırada yer aldığı bir listeyle yola çıktı AK Parti.
AK Parti’nin sürprizi isimler üzerinde olmadı, sıralamada oldu.
MHP cephesinde ise liste bambaşka şekillendi diyebiliriz.
Yozgat kamuoyunda ve partililer arasında Sadir Durmaz’ın hemen ardından listenin ikinci sırasına Mustafa İlbaş ve Yusuf Mertoğlu isimleri yazılırken, MHP Genel Merkezi bunun tam tersi bir karar aldı.
İlbaş’ın sıralamada ilk ikide yer almak istemesi sonucu liste dışı kaldığı iddiaları yer alırken, partinin emektar isimlerinden Yusuf Mertoğlu ise dördüncü sırada yer aldı.
Durmaz’ın ardından ikinci sırada yer alan Sayın Mehmet Ali Çakır bir yerel ve bir genel seçime giren, Yozgatlı ile samimi ve yakın diyalogları olan bir tecrübe olarak genel merkezin ikinci sıraya yazılan ismi oldu.
Seyit Yücel ise başarılı bir bürokrat olması ve Boğazlıyanlı olması münasebetiyle MHP’nin Boğazlıyan bölgesinde koşturabilecek ve oy toplayabilecek ismi olarak öne çıkıyor.
Yusuf Mertoğlu ise ülkücülüğünden taviz vermeyen ve partinin emektar yürekli bir ismi olarak birçok Yozgatlının gönlünde ayrı bir yer taşıyor.
MHP’de AK Parti’de olduğu gibi kulislerde konuşulan listelerin tersi bir listeyle çıktı seçmenin karşısına. Ben her iki siyasi partinin adaylarına da hayırlı olsun diyorum.
İnşallah Yozgat için hayır, hizmet ve kalkınma getirir.