AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, hayatını “Hamdım, Piştim, Yandım” sözleri ile özetleyen ve günümüze kadar gönüller tutuşturan ve bundan sonra da insanı etkilemeye devam edecek olan Hz. Mevlana’nın, veli, kutup, pir, insan-ı kâmil, büyük şair gibi sıfatlarla isimlendirilen bu büyük insan olarak ışık tuttuğunu söyledi. 
“Gönüller Sultanı Hz. Mevlana aşkın kemalidir; ama yalnız aşkın mı? Hayır, O tüm güzelliklerin kemalidir, ilmin de hikmetin de, aklın da” diyen Lekesiz, şunları kaydetti: 
“İnsan yaratılmışların en şereflisidir” düsturuyla her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlana sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolüdür.
Hz. Mevlana’da insan, ölümlü ile ölümsüzü, iyi ile kötüyü, ilahi ile beşeri benliğinde toplayan bir birleştiricidir. İnsan ölümsüzlüğün, ölümlü beden içinde tekamül seyrini yaşamak için bu alemdeki görünümüdür. İnsan varlık ağacının meyvesidir. Hz. Mevlana varlığın özü, yani yaratıcı kudretle insanın özünü birleştirmiştir. İnsanın şeref ve yükümlülüğü, zevki ve çilesi işte bu birlikten kaynaklanmaktadır. Bu birlik insanı varlığın gayesi yapmıştır. Varlık, anlamını insanla kazanır. Yaratıcı eserini insanla seyreder, zira insan hakkın gözü ve aynasıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle AK Parti Yozgat İl Teşkilatı olarak  Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretlerini ebedi aleme göçmesinin yıl dönümünde düğün gecesinde rahmetle anıyoruz.”

Editör: TE Bilişim