Yozgat’ın İnceçayır köyünde Aysel ve Alparslan Akbaş çiftinin dünyaya gelen ilk çocuğu olan Şeyma Sedef Akbaş, doğumunun ardından kalbinde iki ayrı delik, kalbe giden iki ana damarda sorun olduğu, sol akciğerinin bulunmadığı, yemek borusuyla solunum yolu arasında bir delik olduğu tespit edildi. Doğar doğmaz, yaşam mücadelesine giren Şeyma için doktorlar uzun süre yaşamasının mümkün olmadığını söylemişti. Solunum sıkıntısı nedeniyle 2 yaşına kadar burundan girilen hortum sayesinde sıvı gıdalarla beslenen küçük Şeyma, 5 yaşına kadar 5 kez anjiyo oldu. 
Baba Alpaslan Akbaş, kızı Şeyma’yı doğduğu günden bu tarafa sürekli sağlık problemleri ile mücadele ettiğini söyledi. Büyüdüğü için çocuğun damarları yeterince gelişmediğinden dolayı 5 kez anjiyo olmak zorunda kaldığını belirten Baba Akbaş, “Kızım yetişkinlerde dahi olmayan pek çok hastalıkla mücadele ederek hayata tutunuyor. Geçtiğimiz yıl 5’inci defa anjio oldu. Çocuğum sürekli oksijen tüpüne bağlı yaşıyor. 4 saat aralıklarla oksijen tüpüne bağlanması geriyor. Eğer bağlanmazsa ellerinde yüzlerinde morarmalar oluyor, nefes alamıyor.
Baba Alparslan Akbaş, 5’inci anjiyonun ardından Şeyma’da yüksek tansiyon çıktığını belirterek, artan sağlık problemleri karşısında hastanelerin gerekli olan kalp ameliyatını etmekten çekindiğini söyledi.
Her üç ayda bir Ankara’ya kontroller için gitmek zorunda olduklarını kaydeden Akbaş;
“Şeyma’nın sol akciğerinde damar olmadığı için doktorlar ameliyat etmeye çekiniyor. Pek çok hastane ameliyat riski almak istemiyor. Biz yaşam mücadelesini gücümüz yettiğince sürdüreceğiz. Kızımın durumuna çok üzülüyorum ancak elden ne gelir ki. Benim maddi imkanım çok kısıtlı olduğu için çocuğumu tedavi ettirirken büyük sıkıntı çekiyorum. Asgari ücretle akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışıyorum. Sürekli Ankara’ya gidip geldiğim için yol parasını dahi karşılayamıyorum. Kullandığımız ilaçlar çok pahalı, ilaçların yüzdesini bile ödeyemiyorum. Bez ve mama kullanıyorum. Ben kendim için bir şey istemiyorum, çocuğumun tedavisinin yapılmasını istiyorum. Kızımın yaşamasını, sağlıklı mutlu günler görmesini istiyorum” dedi.
Anne Aysel Akbaş’ta aynı ifadeleri kullanarak, küçük Şeyma’nın iyileşmesi için yetkilerden yardım istediklerini söyledi. Anne Akbaş, “Büyük üzüntü yaşıyoruz. Çocuğumun iyileşmesini istiyorum. Eşim istasyonda pompacılık yaparak geçimimizi sağlamaya çalışıyor fakat yetmiyor. Devletimizden yardım istiyoruz. Benim çocuğumun da diğer çocuklar gibi koşup oynamasını istiyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim