Türkiye'de Ekim ayında en yüksek kükürtdioksit ortalaması Tekirdağ`da, partiküller madde ortalaması ise Batman`da gerçekleşti. Yozgat'ın havası en kirli iller arasında yer almaması ise sevindirici olarak görüldü.
    Yozgat'ın yüzde 81'lik kısmının doğalgaz kullanması, Kömür ve fuelloil kullanımının azalması ciğerlerimize çektiğimiz havanın kalitesini de artırdı. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkileri Yozgat'ta hava kirliliğinin azalmasının birinci sebebinin doğalgaz kullanımının artmasından kaynaklandığına dikkat çekti. Yetkililer ayrıca yapılan denetimlerin de faydasının olduğunu, kalorifer ateşleme saatlerinin en uygun saatlerde yapıldığına değindiler.     Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) “Hava Kalitesi” verilerine göre, kasım ayında kükürtdioksit ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri sırasıyla Tekirdağ, Hakkâri, Antalya, Kastamonu ve Kars oldu.
    Aynı dönemde, partiküler madde ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri ise Batman, Kahramanmaraş(Elbistan), Siirt, Van ve Çorum olarak belirlendi.
    Ekimde il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, kısa vadeli sınır değeri ve ilk seviye uyarı eşiği ölçüm yapılan hiçbir istasyonda aşılmadı.
    Aynı dönemde partiküler ortalamaları incelendiğinde, kısa vadeli sınır değeri Bitlis, Çorum, Hakkari, Kahramanmaraş (Elbistan), Mardin, Muş, Siirt, Van, Karaman, Batman, Şırnak ve Osmaniye`de, ilk seviye uyarı eşiği de Bitlis, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Van, Karaman, Batman, Şırnak ve Osmaniye`de aşıldı.
KIŞ TEDBİRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
    Vatandaşların kışı rahat ve sorunsuz bir şekilde geçirmeleri için alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantı Vali Necati Şentürk başkanlığında yapıldı.
    Yozgat Valiliği Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Necati Şentürk, İl Jandarma Komutanı Engin Ünalan, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu ile ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileri katıldı.
    Kış mevsiminin gelmesi ile ilimiz genelinde karayolu ulaşımında yaşanabilecek olan olumsuz hava ve yol koşulları dikkate alınarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ile huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmelerinin temini amacıyla alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğü toplantı saat 11:00'de başladı.
    Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Necati Şentürk, vatandaşlarımızın daha rahat, huzurlu ve sağlıklı bir kış mevsimi geçirmelerini arzuladıklarını belirterek, Valiliğimiz koordinesinde ilgili tüm kurum ve kuruluşların üzerine düşün vazifeyi en iyi şekilde yerine getireceğini belirtti.
    Vatandaşlarımızı da uyaran Şentürk, istenmeyen olayların yaşanmaması için sürücülerin araçlarında gerekli tedbirleri almaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymalarının hayati önem taşıdığını söyledi.
Editör: TE Bilişim