İl Müftülüğünün kadınlara yönelik düzenlediği programda Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu katılımcılara ''Hazreti Fatıma ve Hazreti Zeynep'' konulu konferans verdi. Programa gecikmeli baylaşan Hatipoğlu, farklı anlatımı ile dinleyenlere manevi bir yolculuk yaptırdı.

Dün Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi Salonunda Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlen konferansa, Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Müftüsü Nuh Korkmaz, Baro Başkanı Yusuf Başer ve çok sayıda bayan izleyici katıldı.

            Erdoğan Akdağ Mahallesi Cami İmamı Mesut Erkoç tarafından Kuran-ı Kerim'den tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Nuh Korkmaz yaparak, Kadınlar Günü dolayısıyla böyle bir program düzenlediklerini belirtti. Hatipoğlu, kadınlara her zaman gereken önemin verilmesi gerektiğini belirterek başladığı konuşmasında, kadınları dövmenin çok çirkin bir davranış olduğunu söyledi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

     ''Bizim dinimizde, kültürümüzde kadını dövme, kötü davranma yoktur. Peygamber Efendimiz yetim büyüdüğü için hep başkalarının elinde sütannelerinin elinde büyüdü. Bu yüzden hayatında erkelerden çok kadınların rolü büyüktü. Kadınlara karşı çok kırılgandı. Onun için sahabeyi ikramın erkekleri kadınlarını dövünce o kadınlar Peygamber efendimize kocalarını şikayete gelmiştir. Peygamber efendimizde mescide bütün cemaati toplayarak, en sert konuşmalarından birini yaptı; 'Gündüz dövüyorsunuz gece utanmadan yataklarına giriyorsunuz. Sizin en hayırlınız benim Allah katında, çünkü benim hayatım boyunca hiçbir kadına elim kalkmamıştır. Sizin en hayırlınız kadınlarına en iyi davranandır.' Resulullahın bu sözlerinden sonra Medine'de kadın dövme bıçak gibi kesildi. Bir daha kimse kadınını dövmedi. İşte Rabbim bizleri Peygamber Efendimizin gösterdiği gibi yaşamayı nasip etsin.''

     Program sonunda, Yozgat Valisi Necati Şentürk'te kadınlar gününe yönelik düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Hatipoğlu'na teşekkür etti. Vali Şentürk, Nisan ayında kutlanacak ''Kutlu Doğum Haftası'' programı için Hatipoğlu'nun konferans vereceğini bildirdi ve Hatipoğlu'na Yozgat Saat Kulesi tablosu hediye etti.

Editör: TE Bilişim