Yozgat’ta da hak arayışlarını yoğun bir gayretle sürdüren platform üyeleri tarafından yapılan açıklamada; “Platformumuz tarafından daha önce yapılan açıklamada,   Kur’an Kursu öğreticileri ve Vekil İmamların Ankara’ya gidileceği  açıklaması yapılmıştı.  Üyelerimizden yoğun talep neticesinde  Ankara’ya gitmek için  isim yazdıranların sayısı 1500 kişiye ulaşmıştır. Platform yönetimi olarak üyelerimizin ilgi ve alakalarına hulus-u kalp ile teşekkür ediyoruz” denildi.
Kalabalık kitle ile Ankara’ya gidilmesinin büyük bir sorumluluk gerektirdiğine vurgu yapılan açıklamada; “Önümüzdeki günlerde randevuların alınması halinde Fahri Kur’an Kursu öğreticileri ve Vekil imamlardan oluşan 20 kişilik bir heyetle Ankara’ya gidilip gerekli girişimlerde bulunulması düşünülmektedir. Tüm üyelerimizden 1 Eylül Pazartesi gününden itibaren aşağıdaki metni ilgili makama fax çekip aynı metni iadeli taahhütlü olarak  bakanlığa göndermelerini istiyoruz” ifadelere yer verildi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtuluş’a iletilmek üzere hazırlanan dilekçe de şu ifadeler yer alıyor:
“Sayın Bakanım, yeni görevleriniz de başarı dileklerimizi iletiyor Allah Yar ve yardımcınız olsun.Bizler Türkiye genelinde Kur’an Kursu Öğreticileri Platformu olarak Uzun bir zamandan beri, İslami ve insani bir edeple, kimseyi kırmadan ve karalamadan, Atama şartlarına haiz Kur’an kursu öğreticilerinin sorunlarını, başta Sayın Başbakanımız ve Hükümetimiz olmak üzere, Diyanet İşleri Başkanlığından, Yetkili sendikaya kadar sorunumuzun çözülmesi için taleplerde bulunduk.
İsteğimiz, atanma şartlarına haiz 55 puan üstü KPSS ile güncel Yeterliliği bulunan ve bir Eğitim- Öğretim yılı hizmet tecrübesi bulunan tüm kardeşlerimizin kadrolu veya sözleşmeli olarak, atanmalarının yapılması ve iş güvencelerinin sağlanmasıdır. 2011 yılındaki Fahri Kur’an Kursu öğreticileri alımlarında, Yeterlilik ve atanma şartlarından ziyade, hizmet sürelerine bakıldığı için, bu gün atama bekleyen ve atama şartlarına haiz hocalarımızın çoğu o zamandan beri bu mağduriyeti yaşamaktadırlar. Hocalarımızın çoğunun iki üç tane yeterlilik belgesi bulunmaktadır. İl Müftülüklerince yapılan fahri öğretici alımlarında, mülakat sınavlarını da kazanarak her defasında yeterli olduklarını ispatlamışlarıdır. Kısa zaman önce aynı Kur’an Kursunda aynı işi beraber yaptığımız ve çoğunun güncel yeterliliği dahi bulunmayan vekil Kur’an kursu öğreticileri, bir düzenlemeyle kadroya atandı. Bu atamada asaleten tüm şartları taşıyan bizler dışarıda bırakıldık ve atanamadık. Asaleten atama şartlarını taşıyan bizler dışarıda bırakılırken bu şartı taşımayanların atanmasına anlam veremedik. Güncel Yeterlilik ve KPSS süremiz geçmeden Sizlerden bu adaletsizliğin ve haksızlığın giderilmesini, Kur’an kursu öğreticilerinin ve Vekil İmamların da iş güvencelerinin sağlanmasını istiyoruz ve talep ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim