Kuraklıkla birlikte suları azalan ve bazı evlere su verilemeyen Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi Hasbek  Köyünde, muhtarlık ve Hasbek Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, su kaynaklarını güçlendirmek için çalışma başlattı.

Köye içme suyunun sağlandığı kaynakların kuruduğunu bu nedenle  yeni bir çalışma başlattıklarını belirten Hasbek Köyü Muhtarı Mesut Duru ve Dernek Başkanı Mehmet Durna, “Köyümüze üç kaynaktan su sağlanıyordu. Ancak kaynakların kuraklık nedeniyle tamamen durması sonucunda köyümüz susuz kaldı. Bizde Sarıkaya kaymakamlığından ve Yozgat il özel idaresinden bu sorunun çözülmesi için yardım talebinde bulunduk.

Bu talebimiz Sarıkaya Kaymakamı Sayın Yaşar Dönmez’in (Eski Kaymakam) yoğun çabaları sonucu 11 Eylül tarihinde köyümüzün kazıklı mevkiinde sondaj çalışmasına başlandı. Bu çalışma hızla devam etmektedir. Köy muhtarında alınan bilgiye göre 35 metre derinlikten saatte 50 tonluk suyun çıktığı, sondaj çalışmaları sonucu suyun köye ulaşmasıyla birlikte bütün evlere su verileceği müjdesini vermiştir” ifadelerine yer verdi.

Muhtar  Mesut Duru, köylerine hizmet için çalıştıklarını belirterek; “Köyümüze hizmet için çalışıyoruz. Amacımız köyümüzde yaşayan vatandaşların, şehirdeki imkanlardan köyde de faydalanmasıdır. Hedefimiz, köyde yaşayan vatandaşımız musluğunu açtığında suyunun akması, annelerimizin, bacılarımızın çamaşırını, bulaşığını rahatça yıkmalarını sağlamaktır” diye konuştu.

Duru şunları söyledi: “Ayrıca Köyümüze  hizmetin  gelmesi noktasında kendilerine destek olan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı başta olmak üzere, İl Özel İdare Müdürlüğü yetkililerine, İl Genel Meclisi Üyelerine, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez  ve sondaj işinde  çalışan işçilere teşekkür ediyorum. Bu vesile ile de Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan’a  hoş geldin diyerek yeni görevinde başarılar diliyorum.”

Editör: TE Bilişim