Sorgun İlçesi'nde 4 aylık hamile olan polis memuru Zeliha Halat, öğretmen eşiyle birlikte otomobille eczaneye ilaç almaya gittiler. İlaçları alıp tekrar otomobille geri dönen polis memuru ile öğretmen olan eşinin kullandığı otomobile karşı istikametten gelen TIR çarptı. Ağır yaralanan hamile polis ile öğretmen eşi, 112 hava ambulansı helikopter ile Sivas'a kaldırıldı.

            Kaza, Sorgun'un terminal kavşağında gece saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Sorgun Türk Telekom Lisesi'nde Tarih öğretmeni olan Ali Halat (30), yanına polis memuru olan 4 aylık hamile eşi Zeliha Halat'ı (29) da alıp, 38 VU 876 plakalı otomobiliyle nöbetçi eczaneden ilaç almaya çıktı. Eşiyle birlikte ilaçları alan Ali Halat'ın otomobiline kavşaktan hatalı geçiş yapması sonucu İsmail Şimşek'in (30) kullandığı 19 TC 545 plakalı TIR çarptı. Kazada, otomobilin ön kısmı hurdaya dönerken, henüz 4 aylık hamile olan polis memuru Zeliha Halat ile öğretmen eşi Ali Halat ağır yaralandı.

            Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil ambulansı ile Sorgun Devlet Hastanesine kaldırıldılar. Burada yapılan 9 saatlik ameliyatın ardından polis memuru Zeliha Halat ile öğretmen eşi Ali Halat 112 Acil Hava Ambulansı tarafından Sivas'a zevk edildi. Kaza sonrası göz altına alınan TIR şoförü İsmail Şimşek çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

            Polis memuru Zeliha Halat'ın kaza yaptığını duyan meslektaşları, hastanenin acil servisine akın ettiler. Öğretmenlerinin kaza yaptığını duyan Sorgun Türk Telekom Lisesi öğrencileri ise büyük üzüntü yaşadılar. Halat ailesinin Eylül ayında Sorgun'da göreve başladıkları öğrenildi.

Editör: TE Bilişim