Aydıncık Halk eğitim Merkezi tarafından İş-Kur İl Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında açılan kursa devam eden 15 genç, Heykeltıraş Erol Güren gözetiminde eğitim aldı.
Kursun tamamlanmasının ardından Heykeltıraş Güren ve kursiyerler İşkur desteği ile belediye bünyesinde açılan atölyede istihdam edildi.
Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak, atölyede ilçenin ihtiyaç duyduğu banklar, oturaklar, süslemeler, avlu duvarları gibi imalatların yanında, plaket, maket gibi ürünlerin de üretiminin yapıldığını söyledi.
Başkan Koçak, “Birçok kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen ödül törenlerinde verilen ödülleri de burada üretiyoruz. Gelen siparişleri burada değerlendiriyoruz. Her türlü sanatsal faaliyetleri burada sürdürmeye çalışıyoruz. Her türlü hediyelik eşyanın tasarımı, dökümü ve imal edilmesi burada yapılabilir. Şu anda 15 kişi istihdam ediyoruz. Atölyemizde son olarak Sarıkaya ilçemizin sembolü tarihi Roma Hamamı üzerinde çalışılarak, plaket haline getirildi. Daha önce sergilenen Roma Hamamı maketi de atölyemizde hazırlandı’’ dedi.

Editör: TE Bilişim