Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cüneyt Yoldaş, açılması planlanan kurslarda önceliklerinin yerel özellikler ve gereksinimlere göre eğitim-üretim-istihdam, pazarlama ve örgütlemeye yönelik çalışmalar olduğunu belirtilerek ihtiyaç ve talep olması durumunda daha farklı alanlarda da kurslar açılabileceğini ifade etti. 
Yoldaş, hâlihazırda İşaret Dili 2 ve Bilgisayar kurslarının açıldığını ve yoğun ilgiyle bu kursların devam ettiğini söyledi.
Halk Eğitim Merkezlerinin halkın her türlü öğrenme ihtiyaçlarının karşılanacağı kurumlar olduğunu söyleyen Yoldaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Kurs kayıtlarımız yıl boyunca devam etmektedir. Tüm halkımızı Sarıkaya Halk Eğitimi Merkezince açılacak olan kurslara davet ediyoruz Ayrıca kursların imkânlar dâhilinde Halk Eğitim Merkezi binasında,  yoğunluktan kaynaklı oluşabilecek yer sıkıntısı durumunda ise kampüs içerisindeki okullarda açılacak. Kursların kampüs içerisinde toplanmalarındaki amacımız, kurslara katılımı ve kurslardaki verimliliği artırmaktır. İstek ve ihtiyaçlar doğrultusunda köy ve mahallelerde de kursların açılabilecek. Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme işlemlerinin 24 Ekim’e kadar devam edeceği ve ders seçim işlemlerinin de 20 Ekim’den itibaren başlayacak. 2014-2015 eğitim- öğretim yılının ilçemiz adına huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir yıl olmasını diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim