Cumhuriyet meydanındaki fidan dağıtımına halk ilgi gösterdi:

Yozgat’ta Orman Haftası nedeni ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından halka ücretsiz çam fidanları dağıttı. Yoğun ilgi gören fidanlardan ikişer üçer alan vatandaşlar, aldıkları fidanları mezarlıklara ya da bahçelerine dikerek doğaya katkıda bulunmak istediklerini söylediler.

            Yozgat Çevre ve Orman Müdürlüğü Orman Haftası nedeni ile Yozgat’ta gerçekleştirdiği etkinliklere devam ediyor. Dün Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara fidan ve fidan dikim kılavuzu dağıtan Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliğe Vali Necati Şentürk’te katıldı.

            Şentürk; “Küresel ısınmanın Dünyamızı tehdit ettiği bir sırada orman varlığının sürdürülmesi ve bu varlığı artırılması şüphesiz çok önemlidir. Bunu başaran ülkelerin başında da Türkiye gelmektedir. Küresel ısınma, erozyon ve yangın gibi tüm olumsuz faktörlere rağmen orman varlığımızın her geçen yıl artış göstermesi sevindirici bir durumdur. Gelecekte daha yeşil bir Türkiye’yi hep birlikte inşaa edeceğiz. Bunun için Orman ve Çevre Müdürlüğü’nün ücretsiz olarak dağıttığı bu fidanları iyi bir şekilde değerlendirerek kendimize yeşil ve güzel bir gelecek oluşturmalıyız” dedi. Uzun fidan alma kuyruklarının oluştuğu fidan dağıtım töreninde vatandaşlara 3 bin adet fidan dağıtıldı. Fidanlara ücretsiz olarak sahip olan vatandaşlar yetkililere teşekkür etti.

            Fidanları mezarlıklarda, bahçelerinde ve köylerinde değerlendireceklerini söyleyen vatandaşlar; “Geçen yıl aldığımız fidanların büyük çoğunluğu tuttu, gün geçtikçe boy atıyor ve güzelliğine güzellik katıyor. Yeni fidanlarımızla bahçelerimizde ve mezarlıklarda küçük ormanlar yetiştirip doğaya katkıda bulunmak istiyoruz” dediler.

Editör: TE Bilişim