Sorgun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü vatandaşlardan gelen talep üzerine Osmanlı Türkçesi kursu açıyor.
     Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İlahiyatçı gazeteci Ali Demirdağ tarafından verilecek olan kursun Osmanlı Türkçesi'ne meraklı olan vatandaşlardan gelen talep üzerine kurs açılmasına karar verdiklerini söyledi.
     Yazıcı, ''Kursumuza şu ana kadar 15'e yakın bir başvuru olmuştur. Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılacak olan kursumuz Bedir Baba Mahallesi Beğendik Evleri'ndeki Anadolu Kültür Eğitim Öğretim Vakfı Şubesi'nde yapılacak. Her akşam saat 18.00-19.30 arası olmak üzere 1,5 saat sürecek olan bu kursta Osmanlı Türkçesi'nin okunması ve yazılması ile ilgili eğitim verilecek'' dedi.
HALK EĞİTİMDEN YABANCI DİL KURSU
 Akdağmadeni Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hacı Mustafa Erciyas, İngilizce, Arapça, Rusça kurslarının başladığını bildirdi.Erciyas, hafta sonları cumartesi ve pazar günleri 12.00?16.00 saatleri arası verilen kurslara ilginin yoğun olduğunu, Rusca için 14, Arapca için 11, İngilizce için de 1 kişinin müracaat ettiğini söyledi.
     Öğretmenevinde hafta sonu 10.00-14.00 saatleri arası verilen Bilgisayar kursunun devam ettiğini, kursa 26 kişinin katıldığını ifade eden Erciyas, kurs sonunda kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verileceğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim