Yozgat merkezinde yıllardır sebze, meyve ve et ürünleri satışının toplu olarak yapıldığı yer olan Yozgat Hali, yılların verdiği yıpranmışlık ve bakımsızlık nedeni ile vatandaşın gözünden düşmeye başladı.
    Müşteri potansiyeli düşük hal esnafı da içinde bulundukları bu olumsuzluktan muzdarip.
    Yozgat Belediyesi Sebze, Meyve ve Et Ürünleri Satış Merkezi, namı diğer Sebze ve Meyve Hali'nin bakımsız hali ilgisizliği de beraberinde getiriyor. Onlarca esnafın hizmet verdiği halin girişinden çıkışına ışıklandırma, temizlikten, çevre düzenlemesine ortayı çıkan olumsuzluklar müşteri potansiyelinin düşmesine neden oldu.
    Sebze, Meyve ve Et Ürünleri Satır Merkezi'nde yıllardır sebze-meyve ve et satarak geçimini sağlayan esnaflar, halin bakımsızlık nedeni ile müşteri çeken değil kaçıran bir yer haline geldiğini söylediler, sorunlarını dile getirdiler.
    Işıklandırmanın yetersiz olması nedeni ile özellikle akşamları hale girişin mümkün olmadığını söyleyen esnaf, gündüzleri de temizlik ve bakımsızlık nedeni ile bayanların hale gelmek yerine büyük alışveriş merkezlerine tercih ettiğini söylediler.
    Sebze, meyve ve et satışının halde daha taze ve uygun fiyata yapılmasına rağmen haldeki görüntü ve çevre kirliliğinin satışlar olumsuz etkilediğini söyleyen esnaf, çözüm istiyor. 
    Yetkililerin gayretine hal esnafının da desteği ile sebze, meyve ve et satışı yapılan mekanın daha ferah, göze hitap eden, hijyenik bir konuma getirilebileceğini söylene esnaflar; “Bu olumsuzluklar nedeni ile her geçen gün iş potansiyelimiz düşüyor. Aslında sebzenin, meyvenin, etin en tazesi ve ucuzu halde satılır.
    Ama buna rağmen insanlar hale gelmek, buralardan alışveriş yapmak istemiyor. İşlerimiz her geçen gün düşüyor. Bizi bu halden kurtaracak her türlü projeye varız, destek olacağız” dediler.

Editör: TE Bilişim