Fahri Kuran Kursu Öğreticileri Platformu Temsilcisi Kerim Düz; “Bizler Türkiye genelinde Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri Platformu olarak Uzun bir zamandan beri, İslami ve insani bir edeple, kimseyi kırmadan ve karalamadan, Atama şartlarına haiz Kur'an kursu öğreticilerinin sorunlarını, başta Hükümetimiz olmak üzere, Diyanet İşleri Başkanlığından, Sendikalara kadar sorunumuzun çözülmesi için taleplerde bulunduk” dedi.
İsteklerinin gerekli şartları taşıyan Kur’an Kursu öğreticilerinin istihdam edilmesi olduğunu belirten Düz; “İsteğimiz, atanma şartlarına haiz 55 puan üstü KPSS ile güncel Yeterliliği bulunan ve bir Eğitim- Öğretim yılı hizmet tecrübesi bulunan tüm kardeşlerimizin kadrolu veya sözleşmeli olarak, atanmalarının yapılması ve iş güvencelerinin sağlanmasıdır” dedi.

2011 yılındaki Fahri Kur'an Kursu öğreticileri alımlarında yeterlilik ve atanma şartlarından ziyade hizmet sürelerine bakıldığı için bu gün atama bekleyen ve atama şartlarına haiz hocaların çoğu o zamandan beri bu mağduriyet yaşadığını kaydeden Düz, Kur’an Kursu hocalarının büyük bölümünün birden fazla yeterlilik belgesine sahip olduğunu hatırlattı.

Düz, konuyu daha önce başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da ilettiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:
“İl Müftülüklerince yapılan fahri öğretici alımlarında, mülakat sınavlarını da kazanarak her defasında yeterli olduklarını ispatlamışlardır.
Doğrusu, Bu güne kadar bu çığlıklarımızı ve taleplerimizi görmezden gelen başta Hükümetimiz olmak üzere Yetkili sendika ve Diyanet işleri Başkanımızın bu tavırları, Biz Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri Platformu üyelerini derinden üzmüştür. Çünkü şuanda elimizde bulunan,  Yeterlilik belgelerimizin ve KPSS puanlarımızın altında  Diyanet İşleri Başkanımızın da imzaları bulunmaktadır.

Kısa zaman önce aynı Kursta aynı işi beraber yaptığımız ve çoğunun güncel yeterliliği dahi bulunmayan vekil öğreticiler, bir düzenlemeyle kadroya atandı. Bu atamada asaleten tüm şartları taşıyan hocalarımız dışarıda bırakıldı. Bu adaletsizliğin ve haksızlığın acilen giderilmesini istiyoruz.

Bu sebeple, Güncel Yeterlilik belgelerimiz ve İlgili kurumun atamalarda taban puan olarak belirlediği 55 puan üstü KPSS puanlarımızın süreleri geçmeden acilen gereğinin yapılmasını bekliyor. Hükümetimiz tarafından şuan TBMM de çalışması yapılan torba yasaya biz Fahri Kur'an kursu öğreticilerinin de dâhil edilmesini istiyoruz. Başbakanımızın ve Hükümetimizin, Kur'an hizmetkârlarının sorunlarını unutacaklarına ihtimal vermiyoruz. Fahri Kur'an kursu öğreticilerinin sıkıntılarının çözülmesi ve iş güvencelerinin sağlanması yerinde bir karar olacaktır. Diyanete bağlı Kuran Kurslarında Fahri olarak çalıştırılan Bu kardeşlerimizin sorunlarının çözülmemesi durumunda Kur'an la beslenmiş bu gönüllerin bir kez daha kırılacağını şimdiden görüyoruz. Sayın Başbakanımızın vereceği bir talimatla, Hocalarımızın Yeterlilik süreleri dolmadan, atanma şartlarına haiz 55 puan üstü KPSS ile güncel Yeterliliği bulunan ve bir eğitim- öğretim yılı hizmeti bulunan tüm kardeşlerimizin sorunlarını çözeceklerine, en azından iş güvencelerini sağlayacaklarına inancımız tamdır.”

Editör: TE Bilişim