Sarıkaya İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, yeryüzünde Kâbe’nin birer şubesi olarak işlev gören camilerin fert ve toplum hayatında çok önemli rol oynadığını söyledi. 
Kayar, açıklamalarında şunları dile getirdi: “Müslümanların birlik ve beraberliğinin sağlandığı, ibadetlerini gönül huzuru içinde yaptığı ve cami içi etkinlikleri olarak yapılan vaaz ve nasihatleri, Cuma ve Bayram günlerinde irad edilen hutbeleriyle milyonlarca insana din ve dünya işlerine ait konuların anlatıldığı camiler örgün eğitimde önemli bir eğitim kurumudur. Bu yıl hafta münasebetiyle yapılacak olan etkinliklerde cami ve gençlik konusu ana tema olarak işlenecek olup camide gençlerimize yer edindirmek, gençliği camiye alıştırarak birçok yanlış alışkanlıklardan uzak tutmak hedeflenmektedir. Hafta dolayısıyla Sarıkaya ilçe müftülüğünce emekli ve çalışan görevlilerimizle bir kahvaltı programı planlanmış olup çalışan görevlilerimizin motivasyonlarının artırılması kendi aralarında tanışma ve kaynaşmalarının sağlanması hedeflenmektedir. 
Ayrıca ahrete göç eden personelimiz ve yakınları için merkez Yeni Doğan Camisinin aynı gün ve saat 11.30’da mevlit programı yapılacak olup, personellerimiz tarafından okunan hatimlerin duası yapılacaktır. Hafta dolayısıyla camilerimizin yapımında, bakım ve onarımında emeği geçen bütün hayır sahiplerinin ölmüşlerine rahmet hayatta olanlarına sağlık sıhhat afiyetler diliyorum. Emekli görevlilerimize uzun ömürler çalışan personellerimize de görevlerinde başarılar diliyorum. Camiler ve din görevlileri haftasının hayırlara vesile olmasına yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Editör: TE Bilişim