Kutsal topraklarda hac farizasını yerine getiren Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun'un, dönüş sonrası ilk durağı yine memleketi Yozgat oldu.  
Çayıralan İlçesi Aşağı Tekke Köyü’nde mevlidi şerif okutan Coşkun, cami cemaatine hurma ve zemzem suyu ile yemek ikramında bulundu. Coşkun daha sonra eş, dost ve akraba ile kabir ziyaretinde bulundu. 
KULLUĞUN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMEYE GAYRET ETTİK 
Kulluğun gereği olan ibadetler zincirinin önemli halkasının hac ibadeti olduğunu söyleyen Genel Müdür Coşkun, duygularını şu sözlerle ifade etti:
“Rabbimize karşı olan vazifelerimizi yerine getirmedeki hassasiyet kulun samimiyetini gösterir. Farklı iklimde ve farklı mekanlarda kulluğumuzu yerine getirmede yaşanan heyecan insana tarifsiz duygu ve görevler yüklemektedir. Dualarımız bütün inananların bu duyguları tadarak yaşaması noktasında olmuştur. Cenab-ı Hak’ka hamdolsun ki, bizlere bu güzel ibadeti yapmayı kısmet etti. İnşallah kabul olunan ibadetlerde dahil eder.”

ASKF'NİN YEMEK 
DAVETİNE KATILDI
Genel Müdür Osman Coşkun, daha sonra Yozgat'ta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun yemek davetine katıldı.
ASKF Başkanı Hakan Bektaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen yemeğe, Yozgatspor Teknik Direktörü Sadullah Dülger, Sorgun Belediyespor Başkan Yardımcısı Nihat Kümbetli, hakemler ve amatör spor camiasından çok sayıda davetli katıldı. 
ASKF Başkanı Hakan Bektaş, iki sezondur amatör spor kulüplerine sponsor desteği olan ve aynı zamanda varlığını eksik etmeyen Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun’a teşekkür etti. 
Hac görevinin kabul olması dua ve temennisinde bulunan Bektaş; “Varlığını her zaman hissettiğimiz değerli büyüğümüz Sayın Osman Coşkun’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Varlığı ile amatör spor kulüplerine güç veriyor, destek oluyor, ağabeylik yapıyor. Sağolsun, var olsun.”


“YOZGAT’IN GELİŞİMİNDE KATKIM OLSUN 
İSTİYORUM”
Nazik davetinden ötürü ASKF Başkanı Hakan Bektaş ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Coşkun, Yozgat’ın tüm yönleri ile geliştiğini hatırlatarak; “Yozgat; ekonomik, sosyal, kültürel, ekonomik ve sportif gibi çok yönlü gelişmekte olan bir şehir. Bu anlamda geri dönüp bir gün baktığımda Yozgat’ın gelişimine benim de katkım var diyebilmek için gayret ediyor, çalışıyorum. Amatör spor Yozgat’ımız için oldukça önemli. Şayet sporu destek ve geliştirirseniz bu gelişim eğitime de direk olarak sirayet eder, toplumsal ilerlemeye de sirayet eder” dedi. 
Amatör spora son iki dönemdir sponsor desteğinde bulunduklarını hatırlatan Coşkun, Yozgat’ta sporun gelişmesi adına her türlü desteği vermeye hazır olduğunu bir kez daha dile getirdi.  

SÜRPRİZ MÜZİK ZİYAFETİ 
Programın sonunda Yozgat’ın yetiştirdiği tasavvuf sanatçılarından Recep Kunduz ve müzisyen Mustafa Karakoç, ilahi ve türkü dinletisi ile programa renk kattı. 
Taraftar camiasının yakından tanıdığı Mehmet Karakoç’un da doyumsuz sanat müziği eserleri ile renk kattığı program samimi bir ortamda gerçekleşti.

Editör: TE Bilişim