Diyanet İşleri Başkanlığı, 2011 yılı hac organizasyonuna katılmak isteyenler için başvuru tarihlerini açıkladı. Yozgat’tan da bu yıl hac için yoğun talep olması bekleniyor.

                Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, müracaatlar, 2010 yılında kuraya katılanlar için ''kayıt yenileme'', ilk defa müracaat edecekler için ''ilk defa kayıt yaptırma'' şeklinde iki ayrı kategoride olacak.

                Kayıt yenileyecek ve ilk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarıyla, bunlardan kuraya birlikte katılarak beraber hacca gitmek isteyenler müracaatlarını ''http://hac.diyanet.gov.tr'' adresinden veya doğrudan müftülüklerden temin ederek dolduracakları form dilekçeyle il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek yapabilecek. İlk defa kayıt yaptıracak hacı adayları, kişi başına 15 lirayı Başkanlıkça belirlenen bankalardan (Ziraat, Halk, Vakıflar, Al Baraka Türk Katılım, Asya Katılım, Kuveyt Türk Katılım ve Türkiye Finans Katılım) birine doğrudan ya da internet üzerinden yatırmaları gerekiyor. İl ve ilçe müftülüklerine ilk defa doğrudan müracaat yapanlar, nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunun/belgesinin bir suretini, kayıt yenileyenler ise nüfus cüzdanı fotokopisini müracaat dilekçesine ekleyecekler. Vatandaşlar, detaylı bilgiye Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesiyle il ve ilçe müftülüklerinden ulaşılabilecek.

Editör: TE Bilişim