Yozgat Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde pancar alım noktasında nakliyeci esnafı ve tarım makineleriyle pancar taşımacılığı yapan çiftçilere yönelik eğitim verildi. Güvenli taşımacılık ve tarım makinelerinin güvenli kullanımına yönelik verilen eğitimde sürücülere kazaların önüne geçmek ve yollarda trafik güvenliğini sağlayarak güvenli seyahat için bilgiler aktarıldı.
Sohbet ortamında geçen eğitimde trafik ekipleri eğitime katılan nakliyeci esnafı ve traktörlerle taşımacılık yapan çiftçilere fazla tonaj, emniyet kemeri, trafik kuralları ve taşımacılıkta dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgiler verildi.

Taşıma sezonu olduğu için özellikle trafikte sayısı artan pancar kamyonları ve pancar taşıyan traktör sürücülerine bilgiler aktaran trafik ekipleri eğitime katılan vatandaşlardan gelen soruları da yanıtladı. Eğitim sonunda daha bilinçli sürücüler oluşturmayı amaçladıklarını belirten trafik ekipleri eğitimin başarıyla sonuçlandığını ve ilk etapta yaklaşık 60 kişiye eğitim verildiğini belirtti. Pancar alım döneminde alım noktalarına bizzat gelerek eğitim veren trafik ekipleri eğitim sonunda ise katılımcılara üçgen parlayıcı reflektör hediye etti.
Yük taşımacılığı yapan araçlar ve traktörlerde zorunlu olan reflektörlerin trafikte hayati önem taşıdığına dikkat çeken trafik ekipleri bazı traktörlerde yük indirip bindirme sonucu reflektörlerin kırıldığını ifade eden trafik ekipleri “Bunun içinde ilk etapta Yozgat Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü olarak reflektörü bulunmayan traktör sürücülerine bizler reflektör hediye ediyoruz. Sürücülerimiz aldıkları eğitimlerle bundan sonra trafikte daha duyarlı ve dikkatli hareket edecektir ve olası kazalarında önüne geçilmiş olacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim