Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Yeniyazı köyü kırsalında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada ağır yaralanarak kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Abdullah Büyüksoy için dün ailesinin ikamet ettiği Ankara’da cenaze töreni düzenlendi. Aslen Yozgat merkez Topçu Köyü nüfusuna kayıtlı olan Büyüksoy’un ayyıldızlı Türk bayrağına sarılı naşın Bilgöl’den gönderilişi sırasında yürekleri dağlayan görüntüler yaşandı. 
Şehidin naaşı silah arkadaşlarının omuzunda tören alanına getirilerek katafalka konuldu. Saygı duruşunun ardından şehit Büyüksoy’un öz geçmişi okundu. 
Her düşen şehidin vatanı ve milleti kederler içerisinde bıraktığını ifade eden Vali Yavuz Selim Köşger, "Acımız tarifsiz, ciğerimiz yanıyor. Her düşen şehit analarımızı ağlatıyor, bizi ağlatıyor, vatanımızı, milletimizi kederler içinde bırakıyor. Her zaman söylediğim şeyi bir kere daha tekrar etmek istiyorum. Biz bu vatan için ödenmesi gereken bütün bedelleri peşinen ödedik. Ödemeye kesin karar vermişiz. Bu vatan için, bu toprak için, bu bayrak için, bu millet için, bu mukaddesat için ne ödenmesi gerekiyorsa peşinen ödemiş bu millet. Siz zannediyor musunuz ki şehit sayımız arttıkça bizi yıldıracaksınız. Bizi bu vatandan, bu topraklardan, bu istikbalden, bu mukaddesattan vazgeçireceksiniz. Sadece bizim ödediğimiz bedel bu mukaddesata, bu vatana, bu istikbale, bu bayrağa verdiğimiz kıymeti, değeri arttıracak ve vazgeçilmezliğini bir kere daha perçinlemiş olacak. Bunun olması için bunun gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa milyonlarca insan buna hazır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu teröristlerin de, bu kahpelerin de, bu vatan hainlerinin de bunların arkasında her kim varsa onların da bilmesi için bir kere daha tüm dünyaya buradan haykırıyoruz" diye konuştu.
"SEN BENİM GURURUM OLDUN"
İl Müftüsü Mecit Can tarafından okunan duanın ardından şehidin tabutuna sarılan yakınları, gözyaşı dökerek feryat etti. Şehit annesi Zeliha Büyüksoy’un feryatları yürekleri dağladı. Oğlunun fotoğrafına sarılıp ‘Sen benim gururum oldun’ diyerek feryat eden şehit annesi baygınlık geçirdi. Sağlık görevlileri tarafından ambulansa alınan Büyüksoy'a burada müdahale edildi. Daha sonra şehidin naaşı silah arkadaşlarının omzunda uçağa taşındı. Yozgat doğumlu olan şehit Piyade Uzman Çavuş Abdullah Büyüksoy'un cenazesi, uçakla ailesinin yaşadığı Ankara’ya gönderildi.
Ankara Sincan’daki evi Türk bayrakları ile donatılan Şehit Uzman Çavuş Abdullah Büyüksoy için Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninin ardından Büyüksoy, şehitliğe defnedildi. 

Editör: TE Bilişim