İstanbul Esenler Yozgatlılar Dernek Başkanı Süleyman Erden başkanlığında bir araya gelen dernek yönetim, bir önceki haftanın değerlendirmesi, bir sonraki haftanın ise planlamasını yapıyor.
Kurulduğu günden bu güne kadar önemli organizasyonlara imzasını atan Esenler Yozgatlılar Derneği, özellikle üyelerine yönelik çalışmalarıyla dikkatleri üzerine topluyor.

Gurbetteki Yozgatlıları bir araya getirerek, birlik ve beraberlik vurgusu yapan dernek yönetimi, daha çok çalışacaklarını belirtiler.
Dernek Başkanı Süleyman Erden, 'Hiç kimse istemezdi, doğdu yeri terk ederek buralara gelmeyi. Buralara geldik. Bizim amacımız, yeni nesle Yozgat'ı tanıtmak, gurbette birlik ve beraberlik içinde hareket etmektir. Dernek vasıtasıyla biraraya geliyoruz. Yozgat özlemini gideriyoruz. Aynı zamanda yeni yetişen nesil, dernek vasıtasıyla bir araya gelerek, bir birleriyle tanışma ve kaynaşma imkanı buluyorlar. İstanbul'da, Yozgatlı hemşerilerimizle bir araya gelerek 'İstanbul'da Yozgat esintisi estirmek' derneğimizin en önemli vazifelerinden biridir. bu güne kadar dernek olarak bunu çok güzel icra ettik. Bundan sonra da aynı şekilde hareket edeceğiz."dedi.

Kadın Kolları Başkanı Gülşen Karacabey’in kadınlara yönelik çalışması, dernek yönetimi tarafından oldukça memnuniyetle karşılanıyor.
'Her başarılı erkeğin arkasında fedakar ve cefakar bir kadının yatar' diyerek görevinin ehemmiyetini dile getiren Kadın Kolları Başkanı Gülşen Karacabey ise, "Dernek işlerinde sadece erkeklerin aktif olması elbette yetersizdir. Bayan eli değmeyen bir dernekten, çok fayda beklenemez. biz bunun bilincindeyiz. Bayanları örgütlemek, birlik ve beraberlik içinde hareket etmek ve yapılacak faaliyetlere bayanları da dahil etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Güzel  bir ekibimiz var. Bu ekiple çok güzel hizmetlere imza atacağımız şimdiden söyleyebilirim. Yarınların güçlü Yozgat'ı, Yozgatlının Yozgat'a sahip çıkması ile mümkün olur” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim