Ankara’da yaşayan Şahmuratlılar iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemekte bir konuşma yapan AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun, yıllar önce bir vesile ile şehir dışına göç etmek zorunda kalan Yozgatlıların birlik ve beraberlik içerisinde olmasının önemine işaret etti. 

Şahmuratlı Köyü Derneği tarafından Ankara Yozgatlılar Federasyonu Şehit Hasan Altın Sosyal Tesislerinde iftar yemeği düzenlendi. Yemeğe AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun, Dernek Başkanı Tuncay Başer, Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Recep Kunduz, Yozgatlı bürokratlar ve çok sayıda Şahmuratlı Köylüsü katıldı. 

Ramazan ayının manevi atmosferine uygun bir ortam gerçekleşen yemeğin ardından katılımcılar sırasıyla konuşma yaptı. Dernek Başkanı Tuncay Başer, yemeğe katılarak birlik ve beraberlik ortamına vesile olan tüm katılımcılara teşekkür ederek, yaklaşan Ramazan Bayramlarını tebrik etti. 

COŞKUN’DAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun; “ Şahmuratlı Derneği bu kadar güzel bir kalabalıkla iftar yapıyor, bunun manası şu demek, ekmek için, çoluk çocuğumuzun geleceği için memleketimizi terk edip biz Yozgatlılar kimimiz Almanya’ya kimimiz İstanbul’a, Antalya’ya, Bursa’ya, Kayseri’ye, kimimiz Ankara’ya geldik. Ankara’da yaklaşık 350 bin Yozgatlı var. Ve hamdolsun her bir köylü her bir ilçeli bu şekilde dernek çatısı altında bir araya gelmiş ve kocaman federasyonumuzu oluşturmuş. Tabi ki bu dernek içerisinde aynı köylüler bir birini tanıdığı için onların bir ihtiyacı olduğunda onların bir derdi olduğunda tabi ki el birliği yapılacak ve o problemler en kısa sürede çözülecek” dedi.

Şahmuratlı Köyü sakinlerine ‘Kabul ederseniz bu gün Şahmuratlı Köyü Derneğinin fahri üyesi olmaya talibim’ diyen Coşkun, şöyle devam etti: 

“Hem derneğimizin hem Yozgat’ımızın hem milletimizin zaten hizmetkarıyız. İnşallah bundan sonra kalan ömrümüzde de bu hizmetimize devam edeceğiz. Her fırsatta Yozgat için Yozgatlı için elimizden geldiğince gayret ediyoruz. Şahmuratlı derneğimizi bir de şu açıdan tebrik etmek istiyorum.”

Konuşmaların ardından Yozgat’ın yetiştirdiği Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Recep Kunduz, mini bir ilahi konseri verdi. Kunduz’a iftar yemeğine katılan çocuklar da eşlik etti.

Editör: TE Bilişim