Geçtiğimiz günlerde Almanya’da bir restoranda taciz edilen iki Alman genç kızı korumak isterken uğradığı saldırıda ağır yaralanan Tuğçe Albayrak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Söz konusu olay ile dünya gündemine oturan Tuğçe Albayrak’ın Yozgat Bahadın’lı olduğu öğrenildi.
Almanya’da meydana gelen hadise sonucu uzun süre yaşam destek ünitesinde hayat mücadelesi veren Tuğçe Albayrak tedavilere yanıt vermeyince beyin ölümü gerçekleşmiş ve ailenin de onayıyla Tuğçe’yi hayata bağlayan yaşam destek ünitesinin fişi çekilmiş ve Tuğçe hayata veda etmişti. Tuğçe Albayrak’ın memleketi Bahadın’da da hemşehrileri Tuğçe’nin ölüm haberini üzüntüyle karşıladı. Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan’da Tuğçe’nin cenaze törenine katılmak için Almanya’ya gitti. Gurbetçi bir ailenin çocuğu olan Tuğçe Albayrak’ın yaz tatillerinde ailesiyle birlikte Yozgat’a gelerek Bahadın’ı ziyaret ettiğini ve memleketinden hiçbir zaman bağlarını koparmadığını belirterek duydukları üzüntüyü dile getiren Bahadın halkı, bugünde Tuğçe’yi anmak için bir anma programı düzenleyeceklerini bildirdi.
Biz de İleri Gazetesi olarak Tuğçe Albayrak’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Bahadın Beldesi sakinlerine baş sağlığı diliyoruz. 

Editör: TE Bilişim