Avusturya'da bulunan gurbetçi işadamları, Sorgun'da biraraya geldi.
     Avusturya'da ölen gurbetçi işadamlarından Abbas Vural'ın cenaze töreni için ilçeye gelen diğer gurbetçi işadamlarını Belediye Başkanı Ahmet Şimşek termal tesislerde konuk etti.
     Ceneze için gelen işadamlarının biraraya geldiği tesislerde, Saraykent Kaymakamı ve Sorgun Kaymakam Vekili Cuhru Duran, eski İstanbul Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Nabi Koçak ve bazı belediye meclisi üyeleri de hazır bulundu.
     Kaymakam Duran burada yaptığı konuşmada, gurbetçi işadamlarının yurtdışında ticari alanlarda önemli başarılara imza attıklarını, kendilerinin orada eğitim gören Türk çocuklarına yardımcı olmalarını istedi. Duran, ''Geçen yıl Fransa'nın Lyon Kentinde Saraykentlilerin organize ettiği bir geceye katıldım'' dedi.
     Özellikle Türkiye'den yurtdışına eğitim için giden öğrencilerin bir çok sorununun olduğunu hatırlatan Duran, ''Oralarda çalışan vatandaşlarımızın çocuklarının dil sorunu yok, maddi sorunu yok, barınma sorunu, yurt sorunu yok.
    Ancak Türkiye'den giden çocuklarımız orada bu sorunlarla karşılaşıyor. Biz seneye orada 2 haftalık bir seminer organize edeceğiz, bazı çalışmalar yapacağız.
    Sizlerin yapacağımız bu gibi etkinliklere yardımcı olmanızı bekliyorum'' diye konuştu.
     Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise, vefat eden gurbetçi işadamı Abbas Vural'ın Avusturya Viyana'da ''Etsan'' ismiyle ticaret yapan 20'ye yakın marketinin bulunduğunu, bu işyerlerinde ise yüzlerce insanın çalıştığını vurguladı, bu işyerlerinin yıllık 90 milyon avroluk cirosuyla Viyana'nın önemli firmalarından birisi olduğunun altını çizdi.

Editör: TE Bilişim