AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal Peygamber efendimizin yaptığı hicretin Kur’an’ı Kerim’de övüldüğünü ve bu yüzden de peygamber efendimizin bu kutlu yolculuğunun aydınlık çağın takvimi olarak Hz. Ömer tarafından ilan edildiğini belirterek “ “Alemlerin Rabbi olan Allah’a şükürler olsun ki bizleri bir Hicri Yılbaşı’na tekrar ulaştırdı”dedi.
Milletvekili Ertuğrul Soysal açıklamasının devamında “Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) miladi 571'de 20 Nisan'a rastlayan Rebiulevvel ayının 12. Pazartesi sabahı Mekke'de doğdu. Bu tarih Müslümanların şemsi yılbaşı oldu. O yılın Muharrem ayının birinci günü de hicri yılbaşı oldu.Muharrem ayının birinci gecesi Müslümanların kameri yılbaşı gecesidir.Bu gece ihya edilmelidir. Allah'ın(C.C.) ayı olarak bilinen Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır.
Böylesine güzel bir ay'a girmenin sevinci ve mutluluğu ile Hicri Yılbaşı’nın, işgal altında, zulüm altında bulunan tüm Müslüman ülkelerin selamete kavuşmasına ve ümmetin vahdetine vesile olmasını rabbimden niyaz ederim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim