Yozgat sokakları, caddeler, hatta apartmanlar duygu simsarlarından geçilmiyor:

Güneşli havyayı gören Yozgat’a geliyor. Yozgatlı’nın yaz belası dilenciler yine duygu simsarlığı için şehrimizi seçti. Erken önlem alınmazsa bu yaz da Yozgat dilenci istilasına uğrayacak.

Çoğunluğu Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen kadın, erkek, çocuk, yaşlı onlarca dilenci bu yaz da Yozgat’ı mesken tutmaya başladı. Güneşli geçen birkaç günü fırsat bilen dilenciler insanların yoğun olduğu yerlerde dilenerek, kolay yoldan para kazanıyor.

            Yozgatlı’nın yardımlaşma duygusunu istismar etmek için kimi zaman yaşlı, kimi zaman kucağında çocuk anne olarak karşımıza çıkan dilenciler özellikle son birkaç gündür kenti istila etmiş durumdalar.

            İleri Gazetesi’ne bizzat gelerek, telefonla arayarak dilencilerden duydukları rahatsızlığı ve tedirginliği dile getiren duyarlı vatandaşlar, ‘Allah rızası’nı kullanarak avuç açan bu insanların duygu simsarlığına dur denilmesini istediler.

            Önceki gün polis tarafından yakalanan 3 kadını hatırlatan vatandaşlar, dilenci kılığındaki hırsızların insanlardan zorla para istediğini söylediler. Başta Lise Caddesi olmak üzere insanların yoğun olduğu bölgelerde dilenen duygu simsarları, mahallelerde evlerin kapısını çalıp, para istiyor.

            Son birkaç günde sayıları bir hayli artan dilencilerin önümüzdeki günlerde daha da artabileceğinden endişe ediliyor.

Editör: TE Bilişim