Projenin geldiği son aşama ile ilgili bilgiler veren ekip, inşaatın Yerköy civarında hızla devam ettiğini söyledi.
TANAP Projesi’nin amacı ve hedefleri konularında bilgiler de veren Halkla İlişkiler ekibi; “TANAP Projesi, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile Güney Gaz Koridoru’nun temelini oluşturur. TANAP, Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz – 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın Türkiye’ye ve Avrupa’ya taşınmasının amaçlar. 
TANAP Projesi, Türkiye’nin doğal gaz arz güvenliğinin arttırılması ve arz kaynaklarının çeşitlendirilmesinin yanı sıra Azerbaycan Cumhuriyeti’nin yeni pazarlara açılmasını, bölgenin enerji arz güvenliği ve istikararına katkıda bulunulmasını hedefler. 
TANAP, Türkiye Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacaktır. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz aktaracak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacaktır. Proje kapsamında Türkiye sınırları içerisinde biri Eskişehir ve diğeri Trakya’da olmak üzere, ulusal doğal gaz iletim şebekesine bağlantı için iki çıkış noktası yer alacaktır.
TANAP, yürüttüğü proje faaliyetlerinin başarısında, kalite, iş güvenliği ve işçi sağlığı, çevre ve toplum ile ilgili konuların birinci derecede önem taşıdığının bilincindedir. TANAP, bölge halkının ekonomik ve sosyal kalkınmasını destekler ve sürdürülebilir sosyal yatırım programları vasıtasıyla TANAP güzergahı boyunca yerel topluluklara olumlu katkılar ve faydalar sağlamayı hedefler” dedi.
TANAP PROJESİ TÜRKİYE’NİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK
Ziyaretlerinden dolayı ekibe teşekkür eden Başkan Şimşek ise, Türkiye sınırları içerisinde bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük çap ve uzunluğa sahip doğal gaz boru hattı projesi unvanına da sahip olacak TANAP Projesi için gece gündüz çalışan herkesi tebrik etti.
TANAP Projesi Türkiye’nin gücüne güç katacak diyen Başkan Şimşek, “Daha önce de belirttiğim gibi, söz konusu proje Türkiye için ne kadar önemli ise Yozgat ve Sorgun için de o kadar önemlidir. Proje kapsamında çok sayıda insanımız burada istihdam edilmektedir. TANAP bölgemiz için bir şans” dedi.

Editör: TE Bilişim