Yozgat Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen toplantı öncesinde Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt'a çiçek takdim etti. Hazırlanan protokolün imzalanması öncesinde konuşan Başkan Yardımcısı Bozkurt,  tohplu iş görüşmelerinin resmen başlatılması nedeniyle biraraya geldiklerini hatırlatarak, ''Geçmiş dönemlerden beri Sayın Belediye Başkanımız Yusuf Başer’in titizliği alın teri kurumadan emeğinin karşılığı verilmesi noktasında bu güne kadar bizlere vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda çalışanlarımıza hiçbir sorun yaşatmadan maaşlarını düzenli olarak, sosyal haklarını düzenli olarak vermiş olmanın gururunu yaşıyoruz'' dedi.
Bozkurt, önümüzdeki aylarda çalışanların ücretlerini, sosyal haklarını dengeli, sağlıklı bir şekilde ayarlanması noktasında bütün görüşmelerin netice vereceğine inandığını bildirdi.
Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız da, Yozgat Belediyesinde 5'inci kez toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlayacaklarını hatırlattı. Yozgat il genelinde sendikaya bağlı 49 belediyenin bulunduğunu, bu yıl ise 32 toplu iş sözleşmelerinin bulunduğunu vurgulayan Zararsız, şunları kaydetti:
''Bu gün itibariyle 5 tanesini bitirdik, Yozgat’ı da başlattık. İnşallah bu bir açılış oldur. Yozgat bizim için önemli bir yer, o yüzden biz de düşüncemizi ‘’En güzel günümüz çiçekle olsun’’ diyerek bu gün bir çiçekle sözleşmemizi başlatıyoruz. 131 işçi bu sene inşallah iyi bir sözleşme bekliyoruz. Yozgat genelinde her şey zaten belli bu zamana kadar hiçbir sıkıntı çıkmadı bundan sonra da çıkmaz.''
Hazırlanan toplu iş görüşmesi protokolüne imza atılmadan önce ise katılımcılara görüşmelerin kısa sürede tatlıya bağlanması dileği ile tatlı ikramında bulunuldu.

Editör: TE Bilişim