Görme engelliliğinin doğuştan kaynaklanan Retina Retinitis Pigmentosa (Tavukkarası) olduğunu ifade eden Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu:
“On iki yıldır Yozgat Defterdarlığı Yerköy Mal Müdürlüğünde Santral Memuru olarak çalışmaktayım. Bu benim görme engelliliğim doğuştan kaynaklanan tıbben Retina Retinitis Pigmentosa, halk arasında bilinen tavukkarası. Doğuştan gelen bir rahatsızlık olduğu için görme engelli olarak hayata adapte olmamız daha kolay ve daha pratik oluyor. Sonradan görme engelli olanlar bu duruma biraz daha zor alıştıklarını söyleyebiliriz. 

“DEVLET YATILI PARASIZ SINAVINI KAZANDIM”

Eğitim hayatını başarıyla sürdürdüğünü belirten Yıldırım, “Eğitim durumum 1985 yılında Ankara’da o zamanki adıyla Aydınlık Evler Körler Okulu şimdiki adıyla şimdiki adı daha güzel Gören Eller ilkokuluyla başladım. 1993 yılına kadar Ankara’da bu eğitimime devam ettim. Sonra devlet yatılı parasız sınavını kazandım. Yozgat lisesine 1993 yılında başladık. 1996 yılında ise Yozgat lisesinden mezun oldum. Sonraki eğitim hayatım 2005 yılında devam etmeye başladı. Önce iki yıllık olan Açık Öğretim Üniversitesinden Halkla İlişkiler, bunun devamında da dikey geçişle, Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Açık öğretim Bölümünden İşletme bölümünü bitirdim. 2011 yılında bu eğitimimi tamamlamış oldum” dedi.



“MİLLİ EMLAK MEMURU OLARAK ÇALIŞACAĞIM”

Yerel bir radyoda sunucu olarak iş hayatına başladığını ifade eden Yıldırım, “ Çalışma hayatım daha önce yerel bir radyoda kısa bir süre çalıştım. Sonrasında Yerköy belediyesinde görev aldım. Ve sonrasında da 2002’da Maliye Bakanlığının yapmış olduğu kurum içi sınavda başarılı oldum ve Yerköy’de çalışmaya başladım o tarihten bu tarihe kadar santral memuru olarak görevimi yürütüyorum.  Ama çok yakın bir zamanda bu görevim değişecek Urfa Halfeti Mal Müdürlüğünde Milli Emlak memuru olarak çalışacağım. Kadrom yükselmiş oldu yani, görevde Yükselme Sınavında başarılı oldum kurumumuzun yaptığı sınavda. Şanlıurfa’da çalışacağım.”

“BUNU BÜTÜN İNSANLAR BAŞARABİLİR”

Görme engelinin hiçbir zaman kendisine engel olmadığını söyleyen Yıldırım, “Görmemem hiçbir zaman ve hiçbir şekilde engel değil. Bunu bütün insanlar başarabilir. Sınava yaklaşık bin elli kişi girdik biz bu sınav sonucunda ilk yüzün arasına girmeyi başardık. Bu başarımızın sonucunda da tercih ettiğimiz on yerden biri olan Halfeti’ye atandım.”

"ÇOĞU NUMARAYI AKLIMDA TUTUYORUM”

Cep telefonundaki ve kurumlar arası birçok telefon numarasını hafızasında tutuğunu, engelli vatandaşların hiçbir zaman hayattan ümitlerini kesmemeleri gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Duyduğumu bir sesi unutmuyor, bu çok önemli bir kavram. Aklımda tutarak yani ben çoğu numarayı aklımda tutuyorum. Hatta kendi cep telefonumdaki birçok numarayı ezbere bildiğimi söyleyebilir. Yaklaşık kendi telefonumdaki yüznumarayı aklımda tutuyorum. Kurum numaraları ile ilgili bir sıkıntı yok. Birçok telefon numarasını zaten biliyoruz. O nokta da biz görme engellilerin santral memurluğu açısından sorun yaşamıyoruz. Görme engelli arkadaşlarımıza şunları söyleyim, lütfen evden dışarı çıkmayı kendileri istesinler, aileler kendileri dışarı çıkarsınlar çünkü dışarı da başarı var, dışarı da her ne kadar zorluk olsa da huzur var. Bu huzuru yaşamak adına lütfen dışarı çıksınlar. Hiçbir zaman hayattan ümitlerini kesmesinler. Hayat her şeye rağmen, sevdiğimiz insanın yüzünü görmeme olsa bile yaşamak çok güzel. Dışarı çok güzel. Lütfen herkes dışarı çıksın. Kendisini dışarıya bıraksın. Topluma adapte olsunlar” şeklinde konuştu.
Maliye Bakanlığı sınavına görme engelliler için özel olarak üretilen konuşan telefon aracılığıyla www.mevzuat.gov.tr adresi üzerinden dinleyerek ders çalıştığını belirten Yıldırım, sınavda da bu şekilde başarılı olduğunun altını çizdi.



Azmi, gayreti ve çalışkanlığı ile tüm arkadaşlarına ve diğer memur arkadaşlarına örnek bir personel olduğunu belirten Yerköy Malmüdürü Adil Ünsal ise,“ Turan Yıldırım, kardeşimiz santral memuru olarak hizmet etmekte. Dört yıldır ben burada görev yapıyorum. İki yıldır kadar beraber çalışıyoruz Turan beyle. Şuana kadar azmi, gayreti ve çalışkanlığı ile tüm arkadaşlarına ve diğer memur arkadaşlarına örnek bir personelimizdir. Sınavlardaki başarılarıyla da bunları kanıtlamıştır. Kendisini tebrik ediyorum. Günlük çalışmasında da santral görevini bir hakkın yerine getirmektedir. Şuana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık. Diyelim ki hiçbir numarada ulaşamadığı bulamadığı bağlayamadığı hiçbir aksilik yaşanmamıştır. Diğer insanlar gibi engelli olmayan diğer personellerimizden belki daha iyi bir hizmet vermektedir. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim