Kızılay’ın mobil aracı Sarıkaya Belediyesi binasının karşısındaki yerinde kan alımını yapmaya başladı. Daha önceki kampanyalara yoğun ilgi ve talep olduğundan ötürü hafta sonu da kan alımı yapılacağı bildirildi.
Sarıkaya Türk Kızılayı Şube Başkanı Doğan Çiftçi yaptığı açıklamada kan bağışının bir insanlık görevi olduğunu dile getirerek, Sarıkaya halkının konuya duyarlı ve ilgili davranmalarını talep etti.
Çiftçi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kızılay Kayseri Kan Merkezi tarafından ilçemizde Kan Bağışı Kampanyası başlamıştır. Daha önceki yıllarda da devam eden kampanyamıza aralık vermeden bu yıl da devam edilmektedir. İç Anadolu bölgesinde Sarıkaya’nın kan bağışı konusunda çok duyarlı olduğunu biliyoruz. İnşallah bu duyarlılık bu kampanyamızda da devam edecektir. Sarıkayalı halkımız kan vermenin önemini anlamış olup, bu anlayışını bu kampanyamızda da devam ettireceğinden eminiz. Kızılay’ın mobil aracı 20 Nisan’a kadar Sarıkaya Belediyesi binası önünde her gün 10.00 ila 17.00 saatleri arasında kan alımı yapacaktır. Şimdiden kampanyamıza destek veren değerli Sarıkayalı vatandaşlarımıza teşekkür eder saygı ve minnet duygularımı sunarım” dedi.
Kan bağışında bulunanlar arasında Sarıkaya Cumhuriyet Başsavcısı Necip Sarı, Garnizon Komutanı Adem Yeleğen, Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir ve Sarıkaya İlçe Müftüsü Necmettin Kayar da vardı.

Editör: TE Bilişim