Yozgatlı keman virtüözü, başarılı müzisyen Mustafa Koç, Huzur Evi ve Sevgi Evleri’nde gönüllü olarak düzenlediği müzik eğlence programları ile dikkat çekiyor. Son olarak Alparslan Türkeş Huzur Evi’ndeki yaşlılara yönelik bir program düzenleyen Koç, söylediği bir birinden hareketli şarkılarla huzur evi sakinlerine felekten bir gün yaşattı.  Koç’u bu özel günde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İbrahim Yücel de yalnız bırakmıyor. 
Kendisi gibi gönüllü müzisyen arkadaşları ile birlikte her iki ayda bir müzik-eğlence organizasyonu düzenleyen Koç, hassasiyet sahibi esnaf ve işadamlarında da kısmi destek alıyor. 
Ortaya koyduğu örnek gayret, ilgiye ve kelama hasret gönüllerde müziği ile sevgi seli oluşturan genç müzisyen, böylesine kutlu bir projeye nasıl başladığını, eğlence akşamları yaşadıklarını İleri Gazetesi ile paylaştı. 
Koç,  Sevgi Evleri ile ilgili Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’nın hayata geçirdiği projeyi televizyonda izledikten sonra bir müzik adamı olarak  yapabileceklerinin olduğunu düşünerek böyle bir projeye başladığını söyledi.  
Bu fikri ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İbrahim Yücel’le görüştüğünde aldığı destekle yola çıktığını belirten Koç;  
“Sonrasında esnaflarla görüştüm, işadamlarını aradım, bir kaçı destek çıktı, bir kaçı yardımcı olamayacağını söyledi. Sonra işe başladık. İnsanların yardımları ile ziyaretine gittiğimiz yaşlılara türban, seccade, güzel kokular aldık. Çocuklara farklı hediyeler aldık. Pasta yaptırdık. Enstrüman çalan çocuklar ücret almadılar sağolsunlar. İnsanlar çok sevindi, mutlu oldu. Halktan bizimle gelip ilk defa huzur evine gidenler oldu. İki ayda bir yapıyorum, en geç üç ayda bir Sevgi Evleri ya da Huzur Evi’nde oluyoruz” dedi. 
Eğlence programlarına tüm Yozgatlıları davet eden Koç, yaşadığı tek problemin her programda aynı simaları görmek olduğunu kaydetti. 
Koç şunları söyledi: 
“Tek problemimiz sürekli aynı simaları görmemiz. Tanıdığım arkadaş çevresi dışında yeni simalar görmüyorum. Oraya giderken vatandaş özel aracı ile gelecek sadece biz pasta ikram edeceğiz, kuru pasta, yaş pasta, çay, kahvesini içecek, düğüne gelmiş gibi eğlenecek, oynayacak. Gelen vatandaştan para talep etmiyoruz. Ben zaten öncesinde her türlü organizasyonu hazırlıyorum. Yaşlılar, çocuklar insanları görmek, konuşmak, sohbet etmek istiyor. Yoksa ne getirdiğiniz hediye, ne de pastaya ihtiyacı var”
Sevgi Evleri’nde de aynı şekilde ücret talep etmeden halktan alıp organizasyonlar düzenlediklerini söyleyen Mustafa  Koç; “Bu işe destek olan esnaf arkadaşlarımız da var. Geçenlerde organizasyonlarla ilgili vali Yardımcımız Gökhan Bey’le de görüştük. Sağolsun destek verdiler. 
Yaklaşık iki buçuk senedir sevgi evleri, huzur evlerinde eğlence programı düzenliyoruz gönüllü olarak. İşimden zaman ayırıp orada o insanlarla olmak istiyorum” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim