Ahmet Şevki Ergin Kültür ve Hizmet Vakfı tarafından Cumartesi günü ‘Talebelerinin dilinden bir güzel insan; Şeyhzade Ahmet Efendi” konulu panel düzenlendi. Şeyhzade Ahmet Efendi’nin anlatıldığı program ilgi ile takip edildi.
    Saat 14:00’de Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Yozgat Valisi, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Fazlı Öcal, Hayırsever İşadamı Bilal Şahin, Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, Şeyhzade Ahmet Şevki Ergin’in oğlu, Ahmet Şevki Ergin Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı Ali Şakir Ergin ve çok sayıda davetli katıldı.
    Panelin konuşmacı konukları Şeyhzade Ahmet Şevki Ergin’in aynı zamanda talebeleri olan Emekli YÖK Üyesi Prof. Dr. Halis Ayhan, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak ve Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar’dan oluştu.
    Kur’an-ı Kerim Okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Şeyhzade Ahmet Şevki Ergin’in oğlu, Ahmet Şevki Ergin Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı Ali Şakir Ergin, 2005 yılında Şeyhzade Ahmet Efendi’nin ismiyle kurulan vakfın mutat faaliyetlerinden bir tanesini gerçekleştirdiklerini söyledi.
   Vakfın faaliyetlerinden de bahseden Ergin; “Vakfımız yıl içerisinde halkımıza, bay ve bayanlarımıza olmak üzere çeşitli faaliyetler ve çeşitli hizmetler yürütmektedir. Bu hizmetler bünyesinde anma günleri vesilesi ile her yıl bir konu seçerek, bir konu başlığında küçük de olsa bir broşür bastırıp o konu etrafında memleketimizin güzide bilim adamlarının makalelerini toplayarak halkımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda bir defasında kırk hadis dağıtmıştık” dedi.
    Kur’an ve tefsir konulu bir proje hazırlığı içerisinde olduklarını belirten Ergin şöyle konuştu: “Allah nasip ederse önümüzdeki yıl vakfımıza ismi verilen zatın adına yapılacak yıl dönümünü Ocak ayında değil (Ocak ayında yine biz onu anacağız), kışta kıyamette gönül dostlarına eziyet etmemek için o toplantıyı Temmuz ayına naklettik. Her sene Temmuz ayında anma toplantılarını yapacağız. Önümüzdeki yıl efendimizin vefatının 10. yılı olduğu için bu defa daha ağırlıklı bir broşür, kitap çıkarmak istiyoruz. Ve konu başlığımız tasavvuf olacak. Onun için bu konuda yazı yazacak, bu konuda bize katkıda bulunacak değerli hocalarıma şimdiden duyuruyorum.
    Bundan sonra da yıl içerisinde bu faaliyetlerimiz belirli aralıklarla devam edecek. İnşallah daha sonraki faaliyetlerimizde yine beraber oluruz.”
O BİZE ALLAH’IN BİR LÜTFUYDU
    Panel konuşmalarından ilk söz alan Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, Şeyhzade Ahmet Şevki Ergin’in Allah’ın Yozgatlılara, insanlığa sunduğu bir lütuf, ikram olduğunu söyledi.
    Bu tür toplantıların ölümden sonra yükselen bir başarı grafiğini ortaya koyduğunu ifade eden Sayar, şu anlamlı konuşmayı yaptı; “Yoksa biz insanların bu dünyadaki hayatlarında insanın insana olan saygısı, sevgisi yaşarken bile bittiği anlar vardır. Bu iş öyle değil. Ortada bir hasret var, bir boşluk var. Burada şunu söylemek istiyorum neden çok daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Etraf neden boşalıyor, sahne neden boşalıyor, insanlar neden ıssızlaşıyor. Bizim hayatımız bir çöl kuraklığının içerisine çekiliyor. Bunları inceden inceye düşünmek lazım. Sizin hayatınız Yozgat’la sınırlı ama bu hayat buradan ibaret değil. Bizim dışımızda çok büyük bir hayat var. Orada madde batı insanının elinde kırılıp dökülüyor, eğilip bükülüyor. 
    Önümüzdeki yıllar hayatımızın ıssızlaşması ona olan ihtiyacımızı artıracaktır. Kişisel olarak anılar yumağımızı açıp ondan gelen ışıkla su ve sabun kullanmadan ruhlarımızı yıkamayı tavsiye ederim. Çünkü o bize Allah’ın bir lütfuydu, ikramıydı. Bu ikram içerisinde O’nun aziz hatırası hem Yozgat’a hem Yozgatlı’ya büyük bir nimettir. Fakat O’nu anmak bizler için artık bir borçtur. Çünkü hayatın maddileşmesi karşısında insanın, insan-Allah ilişkisini çözmesi, dolayısıyla O’nun çizgiden çizgisizliğe, renkten renksizliğe, kokudan kokusuzluğa varması önemli bir hikayedir.” Panelde sırasıyla konuşmacılar Şeyhzade Ahmet Şevki Ergin’in hayatıyla ilgili bilinmeyen sırları ve anılarını katılımcılarla paylaştılar.

Editör: TE Bilişim