Gönül sohbetleri programına okul müdürleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Sosyal Girişimci Gençler Akademisi proje koordinatörü Sebahattin Bircan da katılımcılara akademi ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. GPDP 2014-1 kapsamında Yozgat’ta böyle bir merkez kazandırmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden BİRCAN “ 2007 yılından bu yana YİMDER olarak Yerköy ilçemizde birçok sosyal, kültürel ve eğitsel etkinlik gerçekleştirdik. Bu yıl da açmış olduğumuz akademiyi daha fonksiyonel kullanmak amacıyla Cumartesi akşamları gönül sohbetleri düzenlemeye karar verdik. Gönül sohbetlerinde halkımıza bir hafta tefsir bir hafta hadis dersleri düzenlemeyi düşünüyoruz. Sohbetimizin yanında katılımcılara ikramlarımızda olacaktır.” dedi.
Yerköy’de bir eğitim ve kültür merkezi olması amacıyla açılan Sosyal Girişimci Gençler akademisinin ilk gönül sohbeti ilçe vaizi Süleyman Demir tarafından yapılarak Kur’an-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim