Yozgat’ta yaz mevsiminin sıcak geçmesi çocukları serinlemek için göletlere yöneltirken, kurak havanın yol açtığı su çekilmesi gölet zeminlerinde gizli tehlike balçığın oluşmasına neden oluyor. Zabıta ekipleri çocukların olası boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaması için kent merkezindeki göletlerde sürekli denetimlerde bulunuyor.

Kirazlı Göleti’nde zabıta ekipleri ile birlikte denetimde bulunan Zabıta Amiri Musa Baran, havaların ısınması ile birlikte göletlerin tehlike oluşturmaya başladığına dikkat çekti.

Baran, yaptığı açıklamada; “Havaların ısınması ve sıcakların artması ile birlikte göletlerde tehlikelerde arttı. Şöyle ki çocuklar serinlemek amacıyla göletlere girebiliyorlar. Balık tutmak için geliyorlar. Ağustos ayı göletlerin en tehlikeli olduğu aydır. Çünkü su azaldığında gölet tabanında milek diye tabir ettiğimiz balçık oluşuyor. Ve ayak bastığı zaman milek çekiyor. Onun için biz gün içerisinde 3-4 kez göletleri kontrol ediyoruz. Herhangi bir sorun ve sıkıntı yaşanmaması, herhangi bir cana malolmasın diye tedbirlerimizi alıyoruz. Ekiplerimiz denetimlerini sürekli yapıyorlar” dedi.

Boğulma vakalarının ülke genelinde artış gösterdiğini hatırlatan Baran, ailelere de önemli uyarılarda bulundu.
Baran şunları söyledi:

“Türkiye genelinde de pek çok ilimizde boğulma vakalarını duyuyoruz. Burada ailelere çok iş düşüyor. Ailelerden çocuklarını çok iyi takip etmelerini rica ediyoruz. Çocukları başıboş bıraktıkları zaman ne yaptığının bilincinde olmuyor. Çok şükür bu yaz döneminde Yozgat’ta bir sıkıntı yaşanmadı, yaşanmaması için de biz elimizden gayreti gösterdik, kontrollerimizi de sürekli yapıyoruz.”

Editör: TE Bilişim