Türkiye genelinde yaşanan boğulma vakaları Yozgat zabıtasına harekete geçirdi. Zabıta sıcak havada serinlemek isteyenleri göletlerden ve özellikle balçık tehlikesinden korumak için sürekli kontrollerde bulunuyor, nöbet tutuyor.
Merkeze bağlı başta Kirazlı Göleti-1 ve 2 göletleri ile Cevdet Dündar Göleti’nde denetim yapan zabıta, ayrıca araçlardan yüksek sesli anonslarla tehlikeye karşı dikkat çekiyor.
 
Zabıta Amiri Musa Baran, havaların ısınması ile birlikte göletlerin tehlike oluşturmaya başladığına dikkat çekti.
Baran, yaptığı açıklamada; “Havaların ısınması ve sıcakların artması ile birlikte göletlerde tehlikelerde arttı. Şöyle ki çocuklar serinlemek amacıyla göletlere girebiliyorlar. Balık tutmak için geliyorlar. Ağustos ayı göletlerin en tehlikeli olduğu aydır. Gölet tabanında milek diye tabir ettiğimiz balçık oluşuyor. Özellikle bu balçık insanların suya saplanmasına ve dibe doğru çekilmesine neden oluyor. Onun için biz gün içerisinde 3-4 kez göletleri kontrol ediyoruz. Herhangi bir sorun ve sıkıntı yaşanmaması, herhangi bir cana malolmasın diye tedbirlerimizi alıyoruz. Ekiplerimiz denetimlerini sürekli yapıyorlar” dedi.
Boğulma vakalarının ülke genelinde artış gösterdiğini hatırlatan Baran, ailelere de önemli uyarılarda bulundu.
Baran şunları söyledi: “Türkiye genelinde de pek çok ilimizde boğulma vakalarını duyuyoruz. Burada ailelere çok iş düşüyor. Ailelerden çocuklarını çok iyi takip etmelerini rica ediyoruz. Çocukları başıboş bıraktıkları zaman ne yaptığının bilincinde olmuyor. Çok şükür bu yaz döneminde Yozgat’ta bir sıkıntı yaşanmadı, yaşanmaması için de biz elimizden gayreti gösterdik, kontrollerimizi de sürekli yapıyoruz.”
Editör: TE Bilişim