Yozgat’ta kısa bir süre önce kurulan Alp Group Proje, Eğitim Danışmanlık Yazılım ve Reklam Hizmetleri tarafından, İŞ-Kur aracılığı ile açılan girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 24 kursiyere Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salonunda düzenlenen törenle belgeleri verildi.
Tören sonunda bir açıklama yapan İŞ-KUR İl Müdürü Nevzat Atak, kurum olarak Yozgat genelinde yeni girişimcileri ortaya çıkarmak için girişimcilik kursları düzenlediklerini söyledi.

Bu kursların yeni iş fikri olanlar için yeni fırsatlar doğurduğunu belirten Atak, tüm kursiyerlerini başarılarından dolayı tebrik etti.
Alp Group Proje, Eğitim Danışmanlık Yazılım ve Reklam Hizmetleri Genel Müdürü Faik Ersoy, uygulamalı girişimcilik eğitiminin iş fikri olan, kendi işini kurmak isteyen Yozgatlılar için önemli fırsatlar tanıdığını söyledi.

Kursların yaygınlaşarak devam edeceğini belirten Ersoy, merkez ile birlikte 11 ilçede açılacak kurslara toplam 250 kursiyerin katılacağını kaydetti.
Ersoy, ayrıca bu kurslara katılanların İŞ-Kur tarafından günlük 20 TL ücret verildiğini hatırlatarak;
“Bu güne kadar pek çok üniversite dahil Türkiye genelinde girişimcilik kursları verdik. Yozgat’ta da bu kursları yaygınlaştırmak, insanların girişimcilik belgesi alarak kendi işini kurmanın, verilecek hibe desteklerinden yararlanmasının yolunu açmak istiyoruz.
15 Eylül tarihinde Akdağmadeni’nde bir kurs açacağız. Girişimcilik ruhu olanları bu kurslara katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim