Yozgat Belediyesi mehter takımının verdiği konserden sonra YİMDER Başkanı Necati Badır yaptığı açılış konuşmasında, “Sosyal Girişimci Gençler Akademisi”nin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında açıldığını belirterek, “Akademimizin açılmasının amacı gençlerimize sosyal, kültürel, akademik ve sportif etkinliklere katılabilecekleri nezih bir merkez kurmaktır” dedi. 
Sosyal Girişimci Gençler Akademisi proje koordinatörü Sebahattin Bircan da açılışa katılanlara akademi ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
GPDP 2014-1 kapsamında Yozgat’ta desteklenen projeler arasında yer almaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Bircan “ 2007 yılından bu yana YİMDER olarak Yerköy ilçemizde birçok sosyal, kültürel ve eğitsel etkinlik gerçekleştirdik. Bu yıl da GSB’nın açmış olduğu GPDP kapsamında lise öğrencilerimize yönelik bir proje hazırladık. Allah’a sonsuz şükürler olsun projemiz kabul edilerek hibe almaya hak kazandı ve akademimizin açılışını bizlere nasip etti” dedi.
Yerköy’de lise öğrencilerine yönelik hizmet verecek olan Sosyal Girişimci Gençler akademisinin açılışı Kur’an-ı Kerim tilaveti ve açılış duasının ardından yapıldı.
Sosyal Girişimci Gençler Akademisinin açılış törenine Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Yozgat İl Ticaret Müdürü İbrahim Akdaş, YİMEV Başkanı Ahmet Muti Güneşer,Ensar Vakfı Yozgat Şube Başkanı Hüseyin Durusoy,okul müdürleri,daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Editör: TE Bilişim