Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçaslan, “Şehrimizdeki esnafların hizmet standardını yükseltmek için bir proje hazırladık. Proje kapsamında, kasap, fırın, lokanta, pastane, gıda imalathaneleri ve belediyemize ait olan Aşevi gibi gıda iş kollarında çalışan personeller katılacaktır” dedi.
Gıda üretim yerlerinde hijyen ve sanitasyon genel kurallar standardı ve yönetmeliği ile ilgili verilecek eğitimle;mevzuata hakim daha hijyenik sağlıklı ve güvenilir ortamlarda üretim yapılmasının amaçlandığını kaydeden Şahin; “Satış ve pazarlama teknikleri hakkında da eğitim verileceğinden esnaflarımızın katılımı önemlidir. Gıda Mühendisi Aynur Ahi Ersoy koordinatörlüğünde başlatılan çalışma 3 gün sürecek” diye konuştu. 
28 Mayıs’ta başlayacak eğitimin Belediyemiz Kültür Müdürlüğü salonunda yapılacağını belirten Şahin, şunları söyledi: 
“Perşembe günü saat 9.00’da başlayacak toplantıya 130 esnafımızın katılması planlanıyor. İl merkezimizde gıda üretimi yapan esnaflarımıza bu katılımlarından dolayı sertifika ve katılım belgesi verilecek. Bu eğitim Oran Kalkınma Ajansı ile birlikte yaptığımız proje çerçevesinde yapılacak. İşletmelerimiz belirli bir standarda kavuşan sonra denetim şartlarımızı hassaslaştırarak devam edecektir. Bu kursta verilecek eğitimlerin uygulanabilirliği artırılacaktır. Bu eğitimler sayesinde sağlıklı hijyenik üretim ve satışın olması sağlanacaktır” 

Editör: TE Bilişim