Ferman Zararsız, 23 Temmuz’da Suruç’ta vatandaşlarımızın öldürülmesi, Adıyaman’da Malazgirt’te, Diyarbakır Lice’de asker ve polislerimizin şehit olduğunu hatırlattı.
Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, “Diyarbakır Lice’de bomba yüklü aracın teröristlerce patlatması sonucunda şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kocak’a, ve tüm şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyor, öncelikle acılı ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum” diye konuştu.
Ferman Zararsız, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve birçok STK temsilcisinin katılacağı terör için istişare toplantısına Yozgat’ı temsilen katılacağını da bildirdi. Vatandaşların can güvenliği ve ülkemizde huzurun sağlanması hususunun herkesin birinci önceliği olduğuna dikkat çeken Zararsız, “Zira güvenli bir ülkede yaşamak en doğal hakkımız ve beklentimizdir. Güven ve huzuru, hukukun içinde kalarak, hayata geçirmek, devletin asli yükümlülüğüdür. Bunları sağlamaya yönelik tüm gerekli önlemlerin alınması için; Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı, (TOBB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, Sivil Toplu Örgütlerinin ve Hak-İş’in 81 ildeki il Temsilcilerinin de katılımı ile 31.07.2015 tarihi Cuma günü (TOBB) Toplantı Salonunda yapılacak, Terör İçin İstişare Toplantısına Yozgat ilimizi ve Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanlığımızı temsil etmek üzere davet edildik” dedi.
Zararsız, akan kanın durması ve Türk Milleti’ni tükürüğü ile boğacaklarını ifade edenler için artık gerekenin yapılacağı bir sürecin başlatılmasını ve sonu ne olursa olsun PKK terör örgütünün kökünün kazınmasını istediklerini de sözlerine ekledi ve açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yozgatlı her zaman bu ülkeye sahip çıkmıştır.  Tarihte olduğu gibi her zaman bu vatan uğrunda canını vermiştir vermeye de devam edecektir.  PKK terör örgütüne ve onun eli kanlı temsilcilerine buradan diyorum ki, İstanbul’da, Diyarbakır’da, Hakkari’de yaptıklarınızı gelin birde Yozgat’ta yapmayı deneyin, bakalım bizleri tükürükle boğa biliyor musunuz, yoksa biz sizin kendi kanınızda mı boğuyoruz.  Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında besleneceksiniz, kürt kardeşlerimizi teröre alet edeceksiniz, utanmadan Türk bayrağını yakacaksınız yok öyle,  Yozgatlı olarak, sebebi ne olursa olsun terör nerden gelirse gelsin yedisinden yetmişine bu vatan uğruna can verdik ve can vermeye hazırız. 
Bu duygu ve düşünceler ile, Yozgat ilimizi, Hizmet-İş Sendikamızı ve Hak İş İl Temsilciliğimiz ülkemizde yaşanan terör olaylarının önüne geçilmesi için gerekenleri yapılması konusunda ve taşeron işçilerimizin sorunlarını taşeron işçilerimize kadro ve toplu-iş sözleşmesi verilmesi konusunda hazırladığımız dosyayı Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na ileteceğiz. 

Editör: TE Bilişim