Kaba, Sofron kafede düzenlediği basın toplantısında, çok kötü durumda olduklarını, ancak bu kötü durumdan çıkacak yine kendilerinin ve futbolcularının olduğunu belirtti. Yozgatspor kamuoyundan, Yozgatspor severlerden özür dileyen Kaba, ‘’Oyuncular ve kendi adıma biz Yozgat’ı temsilen Yimpaş Yozgatspor’u çalıştırıyoruz, futbolcu arkadaşlarımızla beraber iyi futbol oynayan bir takım yaratmak, iyi futbol oynayan bir takım görüntüsü vermek, oyuncularım ile benim en büyük arzum. Fakat gelinen noktada beş haftadır bir Diyarbakır galibiyetimiz var en iyi futbol sergilediğimiz maçımızdı orada da taraftarımız bizimle birlikte olup müsabakayı izleyemediler’’ dedi.
Diğer kalan dört karşılaşmada taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattıklarını dile getiren Kaba, ‘’Bu işi biz buralara getirdiysek buradan kalkıp tekrar canlandırmasını bilen bilgi ve tecrübeye sahibiz. Allah’ın izniyle bu hafta itibariyle çıkışa geçen Yimpaş Yozgatspor olacağına inanıyorum. Oyuncularımızla birlikte durumun bilincindeyiz yani kötü olduğumuzun bilincindeyiz buradan çıkma içinde neler yapabiliriz bunun istişaresi içerisindeyiz. Dolayısıyla en kısa zamanda bu kötü günleri geride bırakıp taraftarın gönlünü kazanma gayreti ve arzusu içerisindeyiz.
Yönetim kuruluna
istifamı sundum
Menemen Belediyespor müsabakası sonrasında yönetim kurulu ile görüştüğünün altını çizen Yimpaş Yozgatspor teknik direktörü Şenol Kaba, açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
‘’Yimpaş Yozgatspor adına takımın başarısı adına yapılabilecek bir şey var ise bundan hiçbir zaman kaçmayacağımızı beyan ettim. Çünkü Yimpaş Yozgatspor’un başarısı her şeyin ama her şeyin önündedir, bizim gitmemiz gerekiyorsa hiç düşünmeden bunu yapabileceğimizi anlattım tabi ki en çok üzüldüğümüz konu oynadığımız müsabakalarda taraftar skora bakar her zaman. Ancak takım iyi oynuyor bunun karşılığında skora bakıyoruz ve bu bizi çok üzüyor. Sıkıntılara götürüyor dolayısıyla, biz bunu yönetime sunduk gitmemiz yarar getirecekse hiç kaçınmadan, sıkılmadan bu işi yapacağımızı söyledik. Onlarda sağolsunlar bize güvendiklerini inandıklarını yola devam etmek istediklerini söylediler. Şu aşamada futbolcu gidemeyeceğine göre genellikle hocanın, teknik heyetin değişmesi mantığı vardır bizde buna her zaman hazır olduğumuzu takımın başarısı adına bundan kaçınmayacağımızı kendilerine ilettik.’’
Teknik adam olarak en büyük üzüntülerinin iyi bir takım olmalarına karşılık gol atamamaları olduğunu anlatan kırmızı siyahlı ekibin teknik patronu Kaba, şöyle konuştu:
‘’İyi bir takım kurduğumuza inanıyoruz, tabi yine sakatlıklara falan değinmeyeceğim ben şu an elimizde bulunan mevcut kadromuz iyi bir kadro ama arkadaşlarımızı bireysel masaya yatırmak istemiyorum. Ancak bakıldığında son üç maçta bireysel hatalar bizi bu duruma getirdi. Yoksa maçın ilk otuz dakikası son kırk dakikası sürekli saldıran, yüklenen, mücadele eden bir takım var. Gol atma arzusu içinde olan bir takım var. Tabi bireysel hatalar bunlar söylediğim gibi inşallah arkadaşlar az hata yapacaklar diye düşünüyorum. Bir takım beşinci maçı itibariyle on gol yiyerek beş gol atarsa burada bir sıkıntı vardır. Ama bu yediğimiz gollerde de hepsine baktığımız zaman rakibin üzerimize gelip de organize ataklarla gol atanı Keçiören takımı oldu. Diğerleri bireysel hatalardan meydana geldi bizi de üzen bunlar. Güzel bir takım kuruyorsunuz, sakatlıklar falan bir yana bırakalım şu anda elimizde ki kadroda iyi ancak üç dört arkadaşın forumsuzluğu oyuna adapte olamaması diyebiliriz sahada istediğimizi alamamamıza yol açıyor. Takımımızda konsantrasyon eksikliği değil, ancak bir coşku yok. Oyuncularımda coşkudan kastım kazanma coşkusu değil tabi, o var ancak saha içi diyalog eksikliği var. Maçtan öncede hatırlattım arkadaşlar biraz bağırın birbirinize biraz kızında zevk alın bu işten örnek verdim kendilerine ben yardımcı antrenöre bağırıyorum kızıyorum sevmediğim anlamında yapmıyorum bunu, işler iyi olsun anlamında yapıyorum diyerek kendilerine belirttim bunu. Sizde arkadaşlarınıza yapın bunu zevk alın bu işten şahısların iyi olması yetmiyor diğer arkadaşında iyi olması gerekiyor bu eksiğimiz var. Zaman içinde atlatırız diye düşünüyorum bu hafta bu biraz daha öne çıktı, biraz coşku kattılar ikinci yarı inşallah bu hafta itibariyle bunu atlatacaklardır.

Editör: TE Bilişim