Sorgun Bağımsız Gençler Grubu tarafından Erasmus+ KA1 Gençlik Değişimleri programı kapsamında sunulan “Sağlığım için HAYIR diyorum! / I Say NO For My Health” isimli proje Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.
Proje Koordinatörü Mikail Armut, “Bağımsız Gençler Grubu”nun  Sorgun ilçesinde 8 kişinin oluşturduğu bağımsız bir gençlik grubu olduğunu hatırlattı. 
Proje Koordinatörü Armut, proje temasının madde bağımlılığı üzerine olduğunu işaret ederek; 
“Projemiz 10-08-2015 başlamış bulunup, 10-01-2016 tarihinde sona erecektir. Projemiz Ekim ayında Sorgun’da 7 Ülkeden Türkiye, İtalya, Slovakya, Bulgaristan, Polonya, Romanya ve İspanyadan toplam 38 katılımcıyla birlikte uygulanacaktır” diye konuştu. 
Proje Koordinatörü Armut; “Bağımlılık; bir nesneye, kişiye, ya da bir varlığa duyulan önlenemez istek veya bir başka iradenin güdümü altına girme durumu olarak tanımlanmaktadır. Son yıllarda madde bağımlılığı Ülkemiz ve tüm dünya ülkeleri için oldukça önemli bir toplumsal sorun haline gelmiştir. Araştırmalara göre, maalesef çocuk ve gençlerin madde kullanımı sayısının gün geçtikçe arttığına ve madde kullanım yaşının giderek düştüğünü görüyoruz. Ülkemizde son yıllarda açıklanan raporlara göre gençler arasında uyuşturucu ve madde bağımlığının günden güne arttığını ve tehlike boyutuna ulaştığını ortaya koymaktadır. Arkadaşlar arasında “Bir kereden bir şey olmaz” demesiyle başlayan bağımlılık süresi ne yazık ki zaman zaman ölümlerle sonuçlanmaktadır. Şüphesiz dünyanın en büyük sorunlarından biri olan madde bağımlılığı Yozgat’ında en büyük sorunları arasında yer almaktadır. Özellikle 2014 yılında madde kullanımı ilimiz ve ilçemizde ciddi oranda artmıştır” diye konuştu. 
Projenin en büyük amaçlarından birisinin uyuşturucuya hiç başlamadan gençleri bilinçlendirmek ve bu konuda gençler arasında toplumsal duyarlılığı artırarak mücadele etmek olduğunun altını çizen Armut, detaylara ilişkin şunları anlattı: 
“Çünkü uyuşturucu ve maddenin bağımlısı olarak bir gencin tekrar topluma kazandırılması ve eski sağlığına kavuşturulması oldukça zordur. Ayrıca Gençleri; uyuşturucu ve madde bağımlılığının zararları konusunda bilinçlendirmek, Bu alanda çalışan veya konuyla ilgili olan kurum ve kuruluşlar ile birlikte madde bağımlılığı ile mücadele ederek gençlerimiz arasında kamuoyu oluşturmak, Çocuk hakları ve madde bağımlılığı konularında halka açık olarak faaliyetler yaparak farkındalık oluşturmak, Gençlerin Avrupa’da birlikte yaşayabilmek ve çalışabilmek için bir sorun teşkil etmeyeceğinin farkına varılmasını sağlamak, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın etkilerini azaltmak, diğer ülkelerden gelen katılımcılarla iletişimimizi geliştirerek yeni faaliyetlerde bulunmak diğer amaçlarımızdır.
Faaliyetlerimizde atölye çalışmaları, simülasyonlar, sunumlar,  takım çalışmaları gibi yaygın ve sargın öğrenim metotları kullanılacaktır. Faaliyetimizin son gününde Avrupa Komisyonu tarafından bir eğitim deneyimi ve bir yaygın öğrenme dönemi olarak tanınmasını sağlayan ve proje süresince edindikleri bilgi, becerileri ve kazanımları youthpass sertifikası olarak katılımcılara verilecektir. Projenin hazırlanmasında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim