Sorgun Gençlik Derneği gençleri ücretsiz yurtdışına göndermeye devam ediyor. 15-18 Temmuz tarihleri arasında Erasmus+ KA1 Gençlik Değişimleri programı kapsamında "CULTUREGRAPH - knowing cultures by photography" isimli proje çerçevesinde gençler Polanya programına katıldı. Türkiye ile birlikte Romanya, Macaristan, Bulgaristan ve Polonya ülkelerinden 70 kişilik grup  katıldı. 

Dernek Başkanı Halil Uğuz, proje kapsamında 5 ülkeden toplam 70 gencin Portekiz Vial Real’deki programa katıldığını söyledi. 

Uğuç; “7 gün boyunca fotoğraf çekimiyle gençlerin: kültürlerarası diyalogu ve kültürel hassaslığı teşvik etmek, aktif katılım ve Avrupa sorunlarına ilgiyi teşvik etmek, saygı eşitlik gibi sosyal değerlere saygı göstermek, bilgi yetenek ve davranışlar konusunda gençler arası uyum, akran öğrenmeyi teşvik etmek, sorumluluk ve organizasyon yeteneğini geliştirmek, gençlik alanında yaratıcılığı geliştirmek, organizasyonun kültürlerarası boyutunu güçlendirmek, sözlü ingilizce becerilerini geliştirmeleri amaçlanıyor” diye konuştu. 

Dernek başkanı Uğuz, Portekiz programına Sorgun'dan Ebrar Altan, Batuhan Yıldırım, Melike Genç, Safa Özel, Murat Aceci ve Beyza Tüzüner projeye kafilesine katıldı. 
Uğuz, ayrıca 5-10 Ekim’de yine Sorgundan Portekiz ya 3 kişinin proje çerçevesine gideceğini, bu güne kadar dernek olarak ücretsiz 27 genci yurt dışına gönderdiklerini kaydetti. 

GENÇLİĞİN YURT DIŞINA AÇILAN KAPISI

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED), bu güne kadar hazırladığı projelerle Yozgatlı gençlerin yurt dışına açılan kapısı oldu. 
SORGED, kısa sürede tanınan bir grup haline geldi.

SORGED Başkanı Halil Uğuz, 2012 yılında Sorgun Gençlik Grubu adı altında 4 gencin bir araya gelerek kurduğu gençlik grubun 2 yıl boyunca birçok önemli faaliyete imza attığını söyledi. 
“Sorgun değil artık Türkiye'de tanınan bir grup oldu. Ağımıza daha fazla genci dâhil etmek ve bu yolda onlarla beraber yürümek için faaliyetlerimizi Sorgun Gençlik Derneği SORGED altında devam etmeye karar verdik” diyen Uğuz, SORGED hakkında şu bilgileri verdi: 

“SORGED Sorgun Gençlik Derneği gönüllü gençlerle ve gençlik çalışanlarıyla bir araya gelmiş ve kendilerine ana çalışma alanı olarak gençlik ile gençleri ilgilendiren konularda çalışmalar yapmayı seçmiş bir gençlik derneğidir.  Derneğimiz farklı eğitimsel, kültürel ve sosyal düzeylere sahip, farklı ilgileri ve yetenekleri olan gençlerden oluşmaktadır. Dernekte aktif rol alan özellikle gençlerden, öğretmenlerden ve diğer gönüllü genç üniversite öğrencilerden oluşan üyelerimiz, sosyal sorumluluk düşüncesiyle ve dinamik heyecanlarıyla yaşayan gençlerin hayatla barışık yaşayıp topluma entegre olmalarına katkı sağlayabilecek yeterliktedir. Gençlerimizin mutlu, huzurlu, sevgi dolu, insanları hoşgörü ile kucaklayan bir yaşam sürdürmelerine katkı sağlama çabası içerisindeyiz” dedi.

Editör: TE Bilişim