Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak, gençlik faaliyetlerini planlamak, yönetmek, denetlemek, değerlendirmek ve geliştirmek amacıyla görev yapan bir kurum olduklarını söyledi. 
Yarıyıl Tatili Değerler Eğitimi Projesi” projesi kapsamında Yozgat’ta yaşayan gençlerin zamanını dolu dolu geçirmesi konusunda bir birinden farklı etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Sapmaz; 
“Çocuklarımızın tatil dönemlerinde eğlenerek öğrenecekleri bir şeylerin olduğunu, bilgi, beceri ve ahlaki değerlere katkı sağlamaktır. Gençlere bilgi ve beceri kazandırmak. Çocuklarımızın tatillerine katkı sağlamak. Serbest zamanlarını iyi bir şekilde geçirecekleri ortamlar hazırlamak. Farklı arkadaş grupları ile iletişim kurmalarını sağlamak. Küfür, yalan, saygısızlık, aşağılamak, nankörlük, hırsızlık, emeğe saygı, küçük görme, edepsizlik gibi, sosyal hayatın zararlı alışkanlıkları konusunda duyarlılığımızı artırma. Büyüklere saygı, topluma saygı, fikirlere saygı, emeğe saygı, örfi ve dinideğerlere saygı, doğaya saygı, yaratılanın yaratan ötürü sevgi olgusu, vatan millet sevgisi gibi konularda farkındalık oluşturmak bunların devamlılığı konusunda yardımcı olmak.

Dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin insanların bir arada yaşayabilecekleri konusunda bilinçlendirme. Her şeyin bir sınırı olduğunu, sınır tanımamanın toplumun yozlaşmasına sebep olduğuna vurgu yapmak. Fikirlerini serbest demokratik ortama ifade edebilmenin gerekliliğini, konuşurken dinlemeyi de bilmenin bir hak olduğunu anlatmak. Türkiye’nin ve Dünyanın Türk gençliğinden beklentileri. 
Kişinin kendine öz güven oluşturmasında yardımcı olmak. Tarihi değerlerimizden günümüze örnek kesitler taşımak. İnsanlar için en ideal örnek insanlar kavramında, Kurandan peygamber kıssalarından örnekler oluşturmak ve yaşanılabilinir bir hayat oluşturmaya katkı sağlamak. Gençlerimize nezih ortamlar hazırlayıp yarıyıl tatilini değerlendirip bilgi ve beceri kazandırmak önceliğimizdir. Gençlerimizin kahve veya internet ortamlarından, zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırıp spor yapmalarını, ahlaki değerlerimize sahip çıkmalarını sağlamaktır. Gençlerin serbest zamanları en iyi şekilde değerlendirip milli ve manevi değerlere saygılı bir genç oluşmasına katkı sağlanmaktır. Yozgatta bütün gençleri Gençlik Merkezimize bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim