Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl Cami Ve Din Görevlileri Haftasında bir tema seçiyor. Bu yılın Teması "Geç kalma Gen Gel "sloganıyla Cami ve Gençlik olark belirlendi. Gençlik Merkezleri de bu temanın bir paydaşı oldu. Hafta İçi Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü aracı ile 81 il den 81 Gençlik Lideri davet ederek Ankara’da iki günlük bir program yaptı.
Taşrada da Gençlik merkezleri  İl müftülüğü ile ortak programlar yaptı. Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz; “Yozgat Gençlik Merkezi olarak bizlerde her zaman gençliğin yanında olduğumuz için önce bir gurup gönüllü genç ile Fatih Mahallesi Çengel tepe Camiinde iç ve bahçe temizliği yaptık” dedi. 
Sabah Namazında Çaponoğlu Büyük Camiin de tüm cemaate simit ve peynir dağıtımı ardından çay bahçesinde kahvaltı yaptıklarını kaydeden Sapmaz, şunları söyledi: 
Yozgat İl Müftülüğü ile yapılan işbirliği ile Nohutlu Baba Belediye tesislerinde yine bir gurup üniversite geçliği ile din görevlilerinin katıldığı kahvaltılı konferans yapıldı.
Konferansa  Dicle Üniversitesi Öğretim Görevlisi  Mustafa Sarıbık katıldı. Yozgat Millet Vekili Yusuf Başer , İl Müftsü Ahmet Poçanoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oguzhan Güneşer, STK Temsilcileri ve Üniversite gençliği katıldı.
Camii ve Din görevlileri haftasında temanın  “Cami ve Gençlik “ seçilmsi önemli olduğunu  bu temanın seçilmesinde emeği geçenlere teşekkür edildi. 

Editör: TE Bilişim